TV 2 skal indhente tabte seere via streaming

tv 2
(Foto: tv 2)

TV 2's abonnements- og reklameomsætning viste fremgang i 2020. Til gengæld gik det tilbage i forhold til tv-pakker og det klassiske distributionsnet. Det viser TV 2's årsregnskab, som blev præsenteret fredag.

"Der er sket en markant nedgang i 2020, hvor vi havde et penetrationsfald på omkring 7 pct. Det svarer til cirka 150.000 husstande. Det er danskere, som fravælger den traditionelle tv-pakke, og det er rigtig svært for os at samle dem op, og det kan vi ikke én-til-én på TV 2 Play, men vi forsøger," siger Anne Engdal Stig Christensen, adm. direktør for TV 2 ifølge MediaWatch.

Hun oplyser, at TV 2 samler omkring halvdelen af kundetabet i den klassiske tv-distribution op på streamingtjenesten TV 2 Play.

Den faldende appetit på at abonnere på en traditionel tv-pakke har ført til et øget fokus på streaming på tværs af tv-branchen. For TV 2 er ambitionerne forankret i TV 2 Play, som i løbet af 2020 rundede 700.000 abonnenter. Ambitionen er at nå 1,3 mio. abonnenter i 2025.

I 2021 forventer TV 2 fremgang i både abonnements- og reklameforretningen, mens driftsresultatet ventes at blive 250-300 mio. kr. Det skal ses i forhold til et resultat på 406 mio. kr. i 2020.

"Jeg er tryg ved vores 2021 økonomisk set. Vi har lagt godt fra land i første kvartal både med sening og omsætning," siger Anne Engdal Stig Christensen ifølge MediaWatch.

Michael Kilschow Hansen
Redaktør / Nyhedsjournalist

Michael har arbejdet journalistisk næsten hele sit arbejdsliv - og har i årenes løb beskæftiget sig med online nyhedsmedier, radio, tv, ugeblade, magasiner, musik- og filmjournalistik. Michael har været en del af TechRadar Danmark-teamet siden januar 2021. 

Han eeelsker sin iPhone, sin iPad og sin iMac - men på et ikke-religiøst niveau, og er voldsomt nysgerrig på, hvad andre tech-brands kan tilbyde.

Arbejde og hobby mødes i en smuk fusion, når der skal skrives om streamingtjenester og deres indhold, nye premierer på serier, film og spændende dokumentarprogrammer.