Glubende streaming-sult i Danmark

Streaming services
(Foto: Future)

Selvom den ene streamingtjeneste efter den anden i øjeblikket bliver gjort tilgængelig for danskerne, udløser dette ikke en mætning. Tværtimod. Appetitten på streamingtjenester er således stadig opadgående, og vi abonnerer nu i snit på mere end tre af slagsen ifølge ny undersøgelse, der også sætter tal på væksten for Disney+.

Streamingtjenesterne fylder mere og mere i de danske husstande, skriver Berlingske.

En undersøgelse fra Wilke foretaget i februar, viser at hver husstand nu abonnerer på 3,5 streamingtjenester i snit, mens det i 2020 lå på 2,8.

"Lidt overraskende er danskernes tv-streamingforbrug ikke mættet endnu. Der er plads til både nye formater og abonnementer," siger Mette Stensbek Christensen, kommerciel direktør i Wilke til Berlingske.

I undersøgelsen svarer blot ca. en tredjedel, at de har nået grænsen for, hvor mange streamingtjenester, de vil have inden for dørene. 

De mest populære streamingtjenester er DRTV, så Netflix, TV 2 Play og Viaplay, mens femtepladsen nu tilhører Disney+, der først kom til landet i efteråret, og som 29 pct. ifølge undersøgelsen nu allerede bruger. Det udgør en vækst fra de 20 pct., som Wilkes tilsvarende undersøgelse fra oktober 2020 viste.

Michael Kilschow Hansen
Redaktør / Nyhedsjournalist

Michael har arbejdet journalistisk næsten hele sit arbejdsliv - og har i årenes løb beskæftiget sig med online nyhedsmedier, radio, tv, ugeblade, magasiner, musik- og filmjournalistik. Michael har været en del af TechRadar Danmark-teamet siden januar 2021. 

Han eeelsker sin iPhone, sin iPad og sin iMac - men på et ikke-religiøst niveau, og er voldsomt nysgerrig på, hvad andre tech-brands kan tilbyde.

Arbejde og hobby mødes i en smuk fusion, når der skal skrives om streamingtjenester og deres indhold, nye premierer på serier, film og spændende dokumentarprogrammer.