Hver 10. digitale annoncekrone i USA går nu til Amazon

Boxing Day sales
(Foto: N/A)

En ny analyse viser, at Amazon i 2020 vækstede i en grad, der betyder, at hver 10. digitale annoncekrone i USA nu går nu til Amazon.

Det skriver Wall Street Journal på baggrund af en rapport fra Emarketer.

Udviklingen i 2020 bød på vækst for Amazon, der steg fra i 2019 at sidde på 7,8 pct. af det amerikanske marked for digitale annoncer til 10,3 pct. i 2020 ifølge analysen.

Rapporten forudsiger, at Amazon vil fortsætte væksten og have en markedsandel på 12,8 pct. i 2023.

I alt steg Amazons amerikanske annonceomsætning til 15,73 mia. dollar, godt 98 mia. kr., i 2020, vurderer rapporten.

Amazons annonceindtægter kommer hovedsageligt fra annoncering på Amazons  handelsplatform amazon.com - og væksten er blevet forstærket af stigningen i de digitale indkøbsvaner i corona-året 2020, mener Nicole Perrin, analytiker fra Emarketer.

"Det her er en af de situationer, hvor pandemien fremskyndede en bevægelse, der var i gang," siger hun til Wall Street Journal.

Google og Facebook står for hovedparten af online markedet i USA med andele på henholdsvis 28,9 pct. og 25,2 pct. ifølge rapporten

Michael Kilschow Hansen
Redaktør / Nyhedsjournalist

Michael har arbejdet journalistisk næsten hele sit arbejdsliv - og har i årenes løb beskæftiget sig med online nyhedsmedier, radio, tv, ugeblade, magasiner, musik- og filmjournalistik. Michael har været en del af TechRadar Danmark-teamet siden januar 2021. 

Han eeelsker sin iPhone, sin iPad og sin iMac - men på et ikke-religiøst niveau, og er voldsomt nysgerrig på, hvad andre tech-brands kan tilbyde.

Arbejde og hobby mødes i en smuk fusion, når der skal skrives om streamingtjenester og deres indhold, nye premierer på serier, film og spændende dokumentarprogrammer.