Fortnite kommer tilbage på iPhone

Fortnite Chapter 3 Header
(Foto: Epic Games)

Det globale spilhit Fortnite, som blev smidt på porten af Apple og Google i august 2020, har fundet en snedig vej tilbage på iPhone-platformen.

Nvidia har netop annonceret, at Fortnite vil kunne spilles via Safari-browseren på iPhone.

Teknisk sker det via GeForce Now, der er en cloud-spiltjeneste, hvor spillene streames til smartphonen i real-tid.

Lige nu har GeForce Now 1000 titler, der kan spilles, hvis man linker sin Steam-konto eller Epic Games Store til GeForce Now. Det skriver Ekstra Bladet.

Fortnite, som streaming-spil, kræver dog, at du ansøger om en såkaldt 'beta-adgang'. Det sker via Nvidias interesseliste.

En direkte konsekvens af, at spillet streames live til telefonen, er, at du må forvente lidt forsinkelse og en ringere billedkvalitet, end hvis der var tale om en almindelig app-installation.

Hvornår Epic Games og Nvidia er klar til at åbne Fortnite-adgangen fuldt ud for alle, er ikke oplyst på nuværende tidspunkt.

Markedet for spil på mobilen er enormt stort, hvilket også danske spiludviklere nyder godt af. Subway Surfers spilles af 100 millioner mennesker hver måned, hvilket har gjort det danske spil til det mest downloadede spil i 2021.

Michael Kilschow Hansen
Redaktør / Nyhedsjournalist

Michael har arbejdet journalistisk næsten hele sit arbejdsliv - og har i årenes løb beskæftiget sig med online nyhedsmedier, radio, tv, ugeblade, magasiner, musik- og filmjournalistik. Michael har været en del af TechRadar Danmark-teamet siden januar 2021. 

Han eeelsker sin iPhone, sin iPad og sin iMac - men på et ikke-religiøst niveau, og er voldsomt nysgerrig på, hvad andre tech-brands kan tilbyde.

Arbejde og hobby mødes i en smuk fusion, når der skal skrives om streamingtjenester og deres indhold, nye premierer på serier, film og spændende dokumentarprogrammer.