Efter gigant-bøde: Google går til EU-domstol

Google
(Foto: Google)

Google har opfordret EU's næsthøjeste domstol til at afvise en bøde, som EU's antitrust-regulatorer har tilkendt søgemaskinen for tre år siden.

Bøden ligger på 11 milliarder kroner, og Google har i sin tid fået den for et 10 år linagt misbrug af sin dominans på markedet. Beskyldningen går på, at Google forsægte at stoppe websteder i at bruge andre søgeannonce-mæglere end sin AdSense-platform. Det skriver Computerworld.

Google har også anfægtet bøden ved retten i Luxembourg. Nu vil søgemaskine-giganten redegøre for sin sag under en tre-dages høring, der starter på mandag 9. maj.

Google mener at det var forkert, da EU-instanser vurderede, at søgeannoncer og ikke-søgeannoncer ikke konkurrerer.

Google vil ifølge Computerworld også sætte spørgsmålstegn ved EU-Kommissionens postulat om, at virksomhedens eksklusivitet, premium-placering og minimumsklausuler om Google-annoncer var misbrug.

Så sent som sidste år tabte Google en sag til antitrust-regulatorerne i en sag om brugen af sin egen prissammenligningstjeneste for at opnå en uretfærdig fordel i forhold til mindre europæiske rivaler.

2,42 milliarder euro - 18 milliarder danske kroner - vurderede domstolen at Google retfærdigvis måtte betale. Det rapporterer Computerworld.

Michael Kilschow Hansen
Redaktør / Nyhedsjournalist

Michael har arbejdet journalistisk næsten hele sit arbejdsliv - og har i årenes løb beskæftiget sig med online nyhedsmedier, radio, tv, ugeblade, magasiner, musik- og filmjournalistik. Michael har været en del af TechRadar Danmark-teamet siden januar 2021. 

Han eeelsker sin iPhone, sin iPad og sin iMac - men på et ikke-religiøst niveau, og er voldsomt nysgerrig på, hvad andre tech-brands kan tilbyde.

Arbejde og hobby mødes i en smuk fusion, når der skal skrives om streamingtjenester og deres indhold, nye premierer på serier, film og spændende dokumentarprogrammer.