Xiaomi luopuu laturista seuraavassa huippumallissaan

Xiaomi Mi 10 Pro
Xiaomi Mi 10 Pro (Foto: Future)

Applen päätös jättää laturi iPhone 12 -paketeista sai Samsungin ja Xiaomin irvailemaan amerikkalaisyhtiölle varsin suorasukaisesti. Vinoilu ei kuitenkaan tarkoita sitä, etteivätkö yhtiöt olisi seuraamassa Applen jalanjäljissä. Ainakin tuleva Xiaomi Mi 11 saapuu myyntiin ilman laturia.

Tiedon on vahvistanut Xiaomin toimitusjohtaja Lei Jun kiinalaisessa sosiaalisen median palvelu Weibossa. Samalla Jun julkaisi kuvan puhelimen myyntipaketista, joka vahvistaa laturipuutteen lisäksi myös teknisiä tietoja.

Jun perusteli asiaa teknologisilla ja ympäristöä säästävillä syillä. Samalla Xiaomi-pomo myönsi, että yhtiö odottaa ratkaisun aiheuttavan närkästystä sekä harmistusta.

Elektronisen jätteen vähentäminen on linjassa Applen perusteluiden kanssa. Myös Xiaomi näyttäisi olettavan, että lähes kaikilla käyttäjillä on jo entuudestaan latureita vanhoista puhelimista, minkä vuoksi uusille ei välttämättä ole tarvetta.

Laturin poisto näkyy toivottavasti laitteiden myyntihinnassa. Mikäli valmistajat saavat vähennettyä ostohintaa kympin tai kahden verran, saa säästetyillä roposilla hankittua hankittua irtolaturin.

Ympäristön huomioiminen on kieltämättä hyvä ja kannustettava pyrkimys. Samalla toki herää epäilyksiä siitä, ovatko taustalla todellisuudessa säästö- ja brändäyssyyt. Kun vastaavanlaista ratkaisua odotetaan tällä hetkellä myös Samsungin tulevalta Galaxy S21 -mallistolta, asettuvat Xiaomin ja Samsungin silloiset pilkkaukset huvittavaan valoon.

Mikäli Samsung, Apple ja Xiaomi julkaisevat ensi vuoden mallinsa ilman laturia, voidaan muidenkin valmistajien olettaa liittyvän joukkoon seuraavien malliensa yhteydessä.

Osa teknisistä tiedoista paljastui

Kuten mainittua, Lei Jun julkaisi samalla kuvan Xiaomi Mi 11:n myyntipakkauksesta. Laturiton laatikko on selvästi aiempaa ohuempi, mutta otoksesta paljastuu samalla puhelimen teknisiä tietoja.

Uutuusmalli sisältää 108 megapikselin pääkameran, Super AMOLED HDR10+ -näytön sekä Harman Kardonin kanssa yhteistyössä luodut kaiuttimet.

Lisätietoja ei onneksi tarvitse odottaa kauaa. Xiaomi Mi 11 julkistetaan virallisesti joulukuun 28. päivä. Pidämme tulevia tietoja tarkasti silmällä, joten palaa kurkkaamaan tulevat paljastukset sivuiltamme lähipäivinä.

Markus Mesiä

Markus Mesiä on teknologia- ja pelitoimittaja, joka on viimeisen vuosikymmenen aikana kirjoittanut useisiin kotimaisiin medioihin. Sydämen asioita ovat pelien lisäksi ennen kaikkea musiikki ja urheilu. Viimeksi mainittu tosin lähinnä kotisohvalta katsottuna ja analysoituna.