Scarlett Johansson sagsøger Disney for at streame film

Black Widow
(Foto: Marvel Studios)

Den amerikanske hollywoodstjerne Scarlett Johansson sagsøger Disney.

Det skriver avisen Wall Street Journal.

Hun mener, at Disney har brudt kontrakten med hende ved at udgive filmen "Black Widow", hvor hun spiller hovedrollen, på streamingtjenesten Disney+ på samme tid, som den fik premiere i biograferne.

Ifølge skuespilleren var hun i kontrakten garanteret, at filmen eksklusivt skulle have premiere i biograferne. Hendes løn for filmen er i høj grad baseret på, hvordan filmen klarer sig i biograferne.

Derfor er det langtfra optimalt, at filminteresserede kunne streame filmen hjemmefra i stedet at se den i biografen.

"Det her vil helt sikkert ikke være sidste gang, hvor hollywoodtalent står op over for Disney og gør det klart, at hvad end selskabet tror, så har selskabet en lovmæssig forpligtelse til at opfylde sine kontrakter," siger John Berlinski fra advokatselskabet Kasowitz Benson Torres, som repræsenterer Johansson i sagen, til Wall Street Journal.

Marvel-filmen "Black Widow" blev udgivet 9. juli i biografer, og samme dag var det muligt at tilkøbe filmen på streamingtjenesten Disney+.

Ifølge søgsmålet brugte Disney finten for at styre publikum hen mod Disney+, "hvor det kunne holde indtægter for sig selv og samtidig øge antallet af abonnenter på Disney+".

Filmen "Black Widow" er en del af Marvel-universet, som over de senere år har kastet adskillige superheltefilm af sig. De fleste af filmene har været såkaldte blockbustere og har solgt masser af biografbilletter verden over.

"Black Widow" fik en fin modtagelse af de danske anmeldere. Filmmagasinet Ekko, Soundvenue og Jyllands-Posten gav alle filmen fire ud af seks mulige stjerner.

Michael Kilschow Hansen
Redaktør / Nyhedsjournalist

Michael har arbejdet journalistisk næsten hele sit arbejdsliv - og har i årenes løb beskæftiget sig med online nyhedsmedier, radio, tv, ugeblade, magasiner, musik- og filmjournalistik. Michael har været en del af TechRadar Danmark-teamet siden januar 2021. 

Han eeelsker sin iPhone, sin iPad og sin iMac - men på et ikke-religiøst niveau, og er voldsomt nysgerrig på, hvad andre tech-brands kan tilbyde.

Arbejde og hobby mødes i en smuk fusion, når der skal skrives om streamingtjenester og deres indhold, nye premierer på serier, film og spændende dokumentarprogrammer.