Her er den nye Ronja Røverdatter til Viaplay-fortolkning

Ronja Røverdatter
(Foto: Viaplay)

Kerstin Linden får den meget eftertragtede hovedrolle som Ronja Røverdatter i Viaplays nyfortolkning af Astrid Lindgrens sidste store roman. Derudover spiller Jack Bergenholtz Henriksson rollen som vennen Birk Borkason. Forældrene i de to røverfamilier spilles Christopher Wagelin (i rollen som Mattis), Krista Kosonen (i rollen som Lovis), Sverrir Gudnason (i rollen som Borka) og Maria Nohra (i rollen som Undis). Optagelsen af Ronja Røverdatter er netop startet.

"Det føles helt fantastisk at spille rollen som Ronja. Det her er virkelig en stor drøm, der går i opfyldelse", siger Kerstin Linden.

Det klassiske Astrid Lindgren-eventyr om den stærke og selvstændige pige Ronja Røverdatter tog hele verden med storm, da bogen udkom for godt 40 år siden. I alt er der solgt elleve millioner eksemplarer af Ronja Røverdatter-bogen globalt. Når Viaplay Group nu præsenterer sin egen serie baseret på bogen, får seerne et dybere indblik i Ronjas verden. Historien er den samme, men tilpasset et moderne publikum med storslåede specialeffekter, smukke miljøskildringer og mere udviklede karakterer og arenaer.

Interessen for at spille den ikoniske rolle som Ronja Røverdatter har været enorm. Tæt på 4.000 auditions er blevet gennemført i Sverige - og valget faldt til sidst på barneskuespilleren Kerstin Linden fra Stockholm.

"Det bliver så sjovt at kunne lave min fortolkning af rollen som Ronja Røverdatter. Selvom bogen og filmen om Ronja udkom, før jeg blev født, har jeg stadig læst og set den flere gange – og jeg elsker virkelig historien. Ronja er en sej og klog pige med ben i næsen", siger Kerstin Linden.

Michael Kilschow Hansen
Redaktør / Nyhedsjournalist

Michael har arbejdet journalistisk næsten hele sit arbejdsliv - og har i årenes løb beskæftiget sig med online nyhedsmedier, radio, tv, ugeblade, magasiner, musik- og filmjournalistik. Michael har været en del af TechRadar Danmark-teamet siden januar 2021. 

Han eeelsker sin iPhone, sin iPad og sin iMac - men på et ikke-religiøst niveau, og er voldsomt nysgerrig på, hvad andre tech-brands kan tilbyde.

Arbejde og hobby mødes i en smuk fusion, når der skal skrives om streamingtjenester og deres indhold, nye premierer på serier, film og spændende dokumentarprogrammer.