Fatal fejl i ‘MinSundhed’

Min sundhed
(Foto: Min sundhed)

Appen ”MinSundhed” har en fatal fejl der gør, at vaccinerede med en positiv coronatest kan fremvise gyldigt coronapas via appen.

MinSundhed-appen har fungeret som coronapas siden forsommeren 2021. Det var nemlig den man brugte inden den selvstændige Coronapas-app kom.

Nu har en graverende fejl i appen vist sig. Fejlen ses ved dem, som er vaccinerede. Selvom du bliver testet positiv med corona, så har du fortsat det gyldige coronapas, som vaccinen giver. 

Fejlen går i al sin enkelthed ud på, at man i MinSundhed-appen vælger at vise coronapas enten fra vaccination, coronatest eller fra tidligere smitte. I stedet for at coronapasset bliver ugyldigt ved vaccinen, så kan det altså fortsat vises, selvom man er smittet. 

I Coronapas-appen forsvinder coronapasset fra vaccinen, hvis man testes positiv.

Det er DR Nyheder, som har opdaget fejlen og efterfølgende bedt flere personer, som både er vaccineret og testet positive for corona at tjekke deres coronapas i ”MinSundhed”.

Sundhedsministeriet oplyser til DR, at en spærring forventes at løse problemet indenfor et par dage.

Michael Kilschow Hansen
Redaktør / Nyhedsjournalist

Michael har arbejdet journalistisk næsten hele sit arbejdsliv - og har i årenes løb beskæftiget sig med online nyhedsmedier, radio, tv, ugeblade, magasiner, musik- og filmjournalistik. Michael har været en del af TechRadar Danmark-teamet siden januar 2021. 

Han eeelsker sin iPhone, sin iPad og sin iMac - men på et ikke-religiøst niveau, og er voldsomt nysgerrig på, hvad andre tech-brands kan tilbyde.

Arbejde og hobby mødes i en smuk fusion, når der skal skrives om streamingtjenester og deres indhold, nye premierer på serier, film og spændende dokumentarprogrammer.