Kommende Xbox-konsoller skal ha kodenavnene «Anaconda» og «Lockhart»

Xbox One X

Det er ingen hemmelighet at Microsoft og Sony planlegger å lansere neste generasjons Xbox- og PlayStation-konsoller i løpet av de neste par årene, og sannsynligvis så tidlig som 2020, og nå har en ny serie rykter gitt oss kodenavnene på de kommende Xbox-konsollene.

Toppmodellen Xbox One X kan komme til å bli ersattet av en ny modell med kodenavnet «Anaconda», og det er ventet at den skal utstyres med SSD-lagring som vil gi raskere lastetider. Det er også sannsynlig av den vil få høyere ytelse både på grafikk- og prosessorsiden.

Videre sier ryktene at Xbox One S skal erstattes av en modell med kodenavnet «Lockhart», og den skal få ytelse som kan måle seg med dagens X-modell, men bli et rimeligere alternativ til Anaconda.

Ifølge Windows Central, skal begge disse modellene dukke opp sammen med en «Scarlett Cloud»-Xbox, altså en konsoll uten optisk drev som kun vil fungere med Microsofts kommende strømmetjeneste for spill.

Utover det er det få detaljer å oppdrive, og det virker usannsynlig at alle disse konsollene vil slippes samtidig. Det kan være vi får se den rimeligere Lockhart-modellen først, mens Anaconda vil følge etter på et senere tidspunkt som en midsyklus-oppgradering slik tilfellet var med Xbox One X.

4K-klar

Dette har vært konsollgenerasjonen da både Microsoft og Sony begynte å støtte 4K-spilling, og Xbox One X har allerede full støtte for den høyere oppløsningen mens PS4 Pro kan oppskalere 1080p til noe som i hvert fall nærmer seg 4K.

Neste generasjons konsoller vil tilnærmet garantert støtte 4K, om vi skal ta markedets higen etter høyoppløst grafikk og det høye antallet TV-er med 4K-oppløsning som et tegn på hva folk forventer.

Henry St Leger

Henry is a freelance technology journalist, and former News & Features Editor for TechRadar, where he specialized in home entertainment gadgets such as TVs, projectors, soundbars, and smart speakers. Other bylines include Edge, T3, iMore, GamesRadar, NBC News, Healthline, and The Times.