Google på vej med smartwatch

Google logo
(Foto: Google)

Google er på vej med selskabets første, egenproducerede smartwatch, som ventes lanceret engang i 2022.

Det nye smartwatch udvikles for tiden under arbejdstitlen ‘Rohan.’ Det er uvist, hvad det endelige navn kommer til at blive, men ‘Pixel Watch’ virker som et oplagt bud.

Google har i årevis nemlig stået bag sin egen smartphone-serie under navnet Pixel. Og det nye smartwatch bliver udviklet til at kunne integrere tæt sammen med Pixel - samt de øvrige Android-telefoner i markedet.

Google lancerede nemlig helt tilbage i 2014 sin egen wearable-platform til Android-udviklerne, som siden er blevet flittig anvendt.

Ifølge Business Insider udvikles Rohan-smartwatchen til at blive det, som Pixel-telefonen er for Android - nemlig et ‘eksempel for både brugere og hardware-partnere på, hvad Googles software kan, når den lægges i den rette hardware.’

Vi kender endnu ikke priser, men ifølge Business Insider kommer Rohan/Pixel Watch til at koste mere end en Fitbit (som Google ejer) - og måske endda komme i samme prisklasse som Apple Watch.

Rohan/Pixel Watch bliver udstyret med seneste udgave af Googles nye Wear OS, som indtil videre som det eneste sted anvendes i Samsungs Galaxy Watch 4.

Michael Kilschow Hansen
Redaktør / Nyhedsjournalist

Michael har arbejdet journalistisk næsten hele sit arbejdsliv - og har i årenes løb beskæftiget sig med online nyhedsmedier, radio, tv, ugeblade, magasiner, musik- og filmjournalistik. Michael har været en del af TechRadar Danmark-teamet siden januar 2021. 

Han eeelsker sin iPhone, sin iPad og sin iMac - men på et ikke-religiøst niveau, og er voldsomt nysgerrig på, hvad andre tech-brands kan tilbyde.

Arbejde og hobby mødes i en smuk fusion, når der skal skrives om streamingtjenester og deres indhold, nye premierer på serier, film og spændende dokumentarprogrammer.