Fremgang for HBO Max - tilbagegang for Netflix

HBO Max logo

Som omtalt oplever Netflix netop nu oplever en tilbagegang for første gang i mere end 10 år. Hvor de i første kvartal mistede mange kunder. Forventningen er, at frafaldet vil fortsætte i andet kvartal.

Det er uvist om HBO Max har fået nogle af de gamle Netflix-kunder, men sikkert er det, at der er fremgang at spore ved HBO Max. Det viser tallene ifølge meremobil.dk for det første kvartal i år.

Ved kvartalets slutning kunne HBO noterer 76,8 millioner betalende abonnenter på både kabelkanalen HBO og streamingtjenesten HBO Max. Sidste år var der en tilgang på 12,8 millioner abonnenter, mens dette års første kvartal gav 3 millioner nye abonnenter. Det skriver The Verge.

Den flotte vækst kan være hjulpet på vej af Warner Bros’ strategi under coronapandemien, hvor de har lagt film ud på HBO Max samtidig med biografpremieren. Strategien var dog midlertidig, men det har måske skabt lidt opmærksomhed.

I Danmark blev HBO Max lanceret med et godt tilbud, hvor der var halv pris resten af tjenestens levetid. Det kan dog snart ende, da WarnerMedia ventes at lægge HBO Max og Discovery+ sammen til en tjeneste i nær fremtid. Det skriver meremobil.dk

I Danmark koster et abonnement til HBO Max 79 kroner om måneden, mens der kan tegnes et årsabonnement for kun 599 kroner. Da tjenesten er ny herhjemme kan nogle Netflix-brugere også teste HBO Max ud i stedet, da det trods alt er dyrt at have begge tjenester.

Netflix har fornylig gjort det endnu dyrere, da de har sat prisen op – først for nye kunder og senest også for de eksisterende. Sådan skriver meremobil.dk

Michael Kilschow Hansen
Redaktør / Nyhedsjournalist

Michael har arbejdet journalistisk næsten hele sit arbejdsliv - og har i årenes løb beskæftiget sig med online nyhedsmedier, radio, tv, ugeblade, magasiner, musik- og filmjournalistik. Michael har været en del af TechRadar Danmark-teamet siden januar 2021. 

Han eeelsker sin iPhone, sin iPad og sin iMac - men på et ikke-religiøst niveau, og er voldsomt nysgerrig på, hvad andre tech-brands kan tilbyde.

Arbejde og hobby mødes i en smuk fusion, når der skal skrives om streamingtjenester og deres indhold, nye premierer på serier, film og spændende dokumentarprogrammer.