Dyrere abonnementspris på Amazon Prime rykker uden om Danmark

Amazon Prime Video logo
(Foto: Amazon)

Mens Amazon i Frankrig, Italien og Spanien til september planlægger et prishop på sit fordelsabonnement Amazon Prime på mellem 39-43 pct., går Danmark fri, skriver mediet Flatpanels, der har været i kontakt med Amazons danske PR-partner.

Amazon Prime, som abonnementsproduktet hedder, giver bl.a. adgang til selskabets streamingtjeneste Prime Video foruden en række fordele i forbindelse med køb på Amazons enorme webshop, som endnu ikke eksisterer i dansk udgave. I Danmark koster abonnementet i dag 45 kr. om måneden.

Seks pct. af danske husstande abonnerer på Amazon Prime Video ifølge en undersøgelse fra analyseselskabet Wilke, som blev foretaget for Copenhagen Future Tv i foråret 2022. Ifølge Amazon selv streamede 200 mio. af Prime-abonnenterne tv-serier og film gennem tjenesten i 2021.

Amazon meddelte tirsdag det fremtidige prisstigninger i en stribe europæiske lande, og begrundede beslutningen med inflation og voksende omkostninger. Også Storbritannien og Tyskland vil blive ramt, og her står abonnementsprisen til at stige med henholdsvis 20 og 30 pct.

Michael Kilschow Hansen
Redaktør / Nyhedsjournalist

Michael har arbejdet journalistisk næsten hele sit arbejdsliv - og har i årenes løb beskæftiget sig med online nyhedsmedier, radio, tv, ugeblade, magasiner, musik- og filmjournalistik. Michael har været en del af TechRadar Danmark-teamet siden januar 2021. 

Han eeelsker sin iPhone, sin iPad og sin iMac - men på et ikke-religiøst niveau, og er voldsomt nysgerrig på, hvad andre tech-brands kan tilbyde.

Arbejde og hobby mødes i en smuk fusion, når der skal skrives om streamingtjenester og deres indhold, nye premierer på serier, film og spændende dokumentarprogrammer.