Sonos lancerer deres første mobile højttaler nogensinde

sonos move
(Foto: Sonos)

Sonos tager sit første skridt ud af hjemmet med Sonos Move, en batteridrevet smarthøjttaler, der både kan bruges inde, ude og på farten. 

Højttaleren er en fuldt integreret del af Sonos-systemet, når den er tilsluttet WiFi, så den her fungerer sammen med alle andre Sonos højttalere. Den har også indbygget Bluetooth, så man kan koble sine enheder direkte til højttaleren.

Streamingtjenester og stemmeassistenter

Den nye Sonos højttaler er blevet præsenteret på IFA 2019 , sammen med den nye Sonos One SL - en opdatering af Sonos One uden indbygget mikrofon. 

Sonos Move fungerer med Sonos-platformens økosystem af partnere og understøtter bl.a. mere end 100 streamingtjenester, flere stemmeassistenter og AirPlay 2.

Du kan bruge både Google Assistent og Amazon Alexa, der er indbygget i Sonos Move. Med stemmeassistenterne kan du afspille musik, tjekke nyheder, få svar på dine spørgsmål og meget mere – når du er på WiFi.

Move er oval og har et stilrent, skyggesort design. Ifølge Sonos er højttaleren meget robust bygget og kan modstå fald, buler, regn og fugt, støv og snavs, UV og ekstreme temperaturer, og så har den en IP56-rating. 

Sonos Move har en strømbase til indedørs brug, som du kan placere Move på derhjemme. Så højttaleren altid er klar, når du vil lytte, og batteriet bliver opladet. Når du går, lader du strømbasen stå og tager Sonos Move med dig. Det indbyggede batteri kan levere op til 10 timers kontinuerlig afspilning på en enkelt opladning. I dvaletilstand, som aktiveres automatisk, når højttaleren ikke er i brug, kan Sonos Move holde strøm i op til fem dage. 

Sonos Move kan forudbestilles fra i dag og er tilgængelig hos Sonos og hos forhandlerne fra 24. september til 2.999 kr.

IFA 2019 er Europas største teknologimesse, og TechRadar med i Berlin for at give dig alle de friskeste nyheder og førstehåndsindtryk af nye fladskærme, mobiltelefoner, smarture og andre nye produkter. 

Peter Hoffmann
Redaktør TechRadar Danmark

Peter er journalist og har arbejdet som tech-journalist på forskellige tech-medier. Samlet set har han beskæftiget sig professionelt med tech og forbrugerelektronik siden 1996. Peter interesserer sig for mange forskellige områder inden for forbrugerelektronik. Han er vild med lyd – både høretelefoner og højttalere i alle mulige afskygninger. Men han kan også bruge rigtig langt tid på at teste mobiltelefoner og computere. Samtidig er han altid på udkig efter sære og skæve produkter, der kan være interessante at kigge nærmere på, selv om de måske ikke passer ind i de traditionelle produktgrupper.