Sverige – Schweiz i Fotbolls-EM 2022, startelva och så ser du matchen var du än befinner dig.

En spelare som dribblar med en boll
(Foto: iStock)

Sverige kryssade i premiärmatchen mot Nederländerna efter att de båda lagen gjort varsitt mål i en jämn match. Premiärmålskytt för Sverige i turneringen blev vänsterbacken Jonna Andersson, fint framspelade av Kosovare Asllani. Ledningsmålet gjordes i den 36:e matchminuten och Sverige höll ledningen till matchminut 52 när den nederländske ytterforwarden Jill Rood fastställde slutresultatet.

Även Schweiz och Portugal kryssade i den första matchen, en match som slutade 2-2 trots att Schweiz fick en strålande start på matchen och hade en ledning med 2-0 efter fem minuter spelade. Portugal kunde dock både reducera och kvittera i den andra halvleken och gruppen är alltså nu helt jämn med fyra lag å en poäng.

Se var du än befinner dig i världen: Testa ExpressVPN 100% riskfritt

Det är dock Sverige och Nederländerna som är storfavoriter till att avancera från grupp C, båda lagen är dessutom ute efter förstaplatsen för att slippa Frankrike i en eventuell kvartsfinal. Frankrike omnämndes som en av favoriterna inför turneringen och imponerade verkligen i sin första gruppspelsmatch då Les Bleues besegrade Italien med hela 5-1. För att Blågult ska vinna gruppen så krävs efter det oavgjorda resultatet i premiären så många mål framåt som möjligt och definitivt att man inte drar på sig något poängtapp mot Schweiz eller Portugal.

Inför premiären så var Stina Blackstenius och Linda Sembrant osäkra på grund av skador, Blackstenius fick hoppa in med 20 minuter kvar samtidigt som Sembrant blev kvar på bänken hela matchen. Duon är troligtvis närmare en startplats nu, även om de kanske inte klara 90 minuter, även Sofia Jakobsson uppges dras med skadeproblem.

Även Schweiz har haft en stökig uppladdning inför matchen då truppen drabbats av magsjuka efter matchen mot Portugal, totalt ska nio spelare och elva ledare ha drabbats. Schweiz ska dock ha en fulltalig trupp till matchen mot Sverige enligt SVT, det återstår dock att se hur hårt magsjukan slitit på spelarna.

Läs vidare för att ta reda på hur du ser matchen online, oavsett var du befinner dig i världen.