Google har gjort det lettere å slette søkehistorikken din

null

Helt siden Cambridge Analytica-skandalen til Facebook, så er bekymringer rundt personvern og sikkerheten til persondata fortsatt i fokus blant medier og forbrukere. Både Facebook og Google har jobbet iherdig med å svare på disse bekymringene ved å gjøre sine personverninnstillinger mer tilgjengelig for den gjennomsnittlige brukeren.

De siste endringene som Google nå kommer med går rett til kjernen av deres tjenester, nemlig Google Search. Snart vil du kunne se over og slette dine siste søk, i tillegg til at du vil få tilgang til et mer oversiktlig sett med personverninnstillinger. I tillegg vil du få mer innsikt i hvordan dine data benyttes i sammenheng med søk. 

Alle disse innstillingene, pluss en video som forklarer alt, skal bli tilgjengelig fra hovedmenyen på søkesiden under en fane som heter «Your data in Search».

Målet i sikte

En annen nyttig funksjon som snart vil dukke opp lar deg endre innstillinger knyttet til visning av reklame. Den vil blant annet la deg kontrollere hva slags reklame som dukker opp i dine søkeresultater, og du vil også få muligheten til å endre hva slags søkehistorikk som brukes av Google for å forbedre dine fremtidige søk. 

Som standard vil en brukers historikk veie tungt inn på begge disse, og påvirker hva slags reklame som vises samt hvordan søkene dine rangeres. 

Brukere av Googles søkemotor på nett vil få tilgang til disse endringene fra i dag, både på desktop og mobil. Endringene vil også komme til iOS og Android-appene i løpet av de kommende ukene. Lignende endringer vil komme til andre Google-tjenester i løpet av neste år.