Svindelopslag igen i omløb på Facebook

Facebook logo
(Foto: Internet)

Du har måske bemærket, at nogle af dine venner deler et opslag, hvor de skriver, at de kun ser opslag fra de samme 25 venner på Facebook?

I hvert fald er et opslag med nogenlunde denne ordlyd gået viralt – igen-igen.

Påstanden i opslaget har dog intet på sig. Facebook har ikke lavet en begrænsning i, hvad du ser eller hvem du ser. I hvert fald ikke på den måde, som opslaget beskriver. Og du kan heller ikke “narre” Facebooks algoritmer med fremgangsmåden, som opslaget påstår.

Facebook ændrer en gang imellem i algoritmerne og da dette opslag begyndte at gå viralt, havde Facebook faktisk ændret noget, men det var for at få flere af dine venners opslag vist og færre virksomhedsopslag. Det skriver MereMobil.dk

Det er ikke kun i Danmark, at opslaget har floreret, også ude i verden er det spottet på flere forskellige sprog.

Faktisk er dette opslag et, som dukker op i ny og næ. Det amerikanske medie Snopes.com har spottet det første gang tilbage i december 2017.

Siden er det dukket op med jævne mellemrum. Ordlyden i opslaget kan ændre sig lidt fra gang til gang, men meningen er den samme og har altså ikke noget på sig.

Ifølge en udmelding fra Facebook tidligere på året, skulle brugerne blive mødt af ”relevant indhold” og her prioriteres indhold der skaber ”samtaler og meningsfulde interaktioner mellem mennesker”.

Du kan derfor godt blive præsenteret for opslag fra dine venner, der er ældre, da dette kan have fået reaktioner, kommentarer eller være delt af dine venner.

Generelt set har Facebook i hvert fald erklæret påstanden for falsk flere gange. Det skriver USA Today.

“Vi rangerer nyhedsfeeded på baggrund af hvor relevant hver enkelt opslag måske er for dig, og vi har lavet nogle opdateringer som burde øge antallet af opslag, som du ser fra dine venner, dit newsfeed er ikke begrænset til kun 25 af dem,” har en talsmand for det sociale medie tidligere udtalt.

Ønsker du at se de seneste opslag, kan du både på computer- og mobilversion vælge ”seneste”. Dermed ændres rækkefølgen i dit nyhedsfeed, men dette skal du gøre hver gang du åbner Facebook.

Michael Kilschow Hansen
Redaktør / Nyhedsjournalist

Michael har arbejdet journalistisk næsten hele sit arbejdsliv - og har i årenes løb beskæftiget sig med online nyhedsmedier, radio, tv, ugeblade, magasiner, musik- og filmjournalistik. Michael har været en del af TechRadar Danmark-teamet siden januar 2021. 

Han eeelsker sin iPhone, sin iPad og sin iMac - men på et ikke-religiøst niveau, og er voldsomt nysgerrig på, hvad andre tech-brands kan tilbyde.

Arbejde og hobby mødes i en smuk fusion, når der skal skrives om streamingtjenester og deres indhold, nye premierer på serier, film og spændende dokumentarprogrammer.