Xiaomi Mi 11 haastaa Samsung Galaxy S21 -älypuhelimet helmikuussa

Xiaomi Mi 11
(Foto: Xiaomi)

Kiinassa joulukuun 28. päivä ilmestynyt Xiaomi Mi 11 vaikuttaa alkuvuoden kovimmalta haastajalta Samsung Galaxy S21 -mallistolle. Tuolloin runsaasti kehuja kerännyt älypuhelin saapuu nyt myös länsimaihin. Julkaisupäiväksi on vahvistettu helmikuun 8. päivä.

Tieto perustuu kutsuun, joka on lähetetty TechRadarille. Sen mukaan julkaisutapahtuma järjestettäisiin kyseisenä päivä kello 14 Suomen aikaa.

Vaikka kutsun toimitti Xiaomin blogi, yhtiön sivuilla ei ole ainakaan toistaiseksi virallista tietoa päiväyksestä. Niin ikään valmistajan sosiaalisen median kanavat sekä blogi ovat yhä vaiti asiasta.

Kutsun lähteen perusteella voimme kuitenkin olla melko varmoja ajankohdan totuusperästä.

Mitä on luvassa?

Kiinan julkaisussa nähtiin ainoastaan Xiaomi Mi 11. On kuitenkin mahdollista, että helmikuussa kuullaan myös muista malleista.

Huhut ovat vihjailleet jo hyvän aikaa edistyksellisemmästä Xiaomi Mi 11 Pro -mallista, jonka valttikortiksi povataan entistä parempaa kameraa. Niin ikään Xiaomi Mi 11 Lite vaikuttaa mahdolliselta mallilta. Vaikka aiemmat huhut eivät tunnukaan kaikilta osin uskottavilta, on Xiaomi tavannut tuoda tarjolle edullisemman vaihtoehdon.

Yksi mahdollisuus koskee puettavaa elektroniikkaa. Xiaomi on panostanut merkittävästi älykelloihin ja aktiivisuusrannekkeisiin. Esimerkiksi joulukuussa paljastettu Mi Watch Lite -älykello saatetaan hyvinkin nähdä helmikuussa.

Kunhan helmikuun 8. päivä koittaa, uutisoimme luonnollisesti sivuillamme kaikista julkistuksista.

Markus Mesiä

Markus Mesiä on teknologia- ja pelitoimittaja, joka on viimeisen vuosikymmenen aikana kirjoittanut useisiin kotimaisiin medioihin. Sydämen asioita ovat pelien lisäksi ennen kaikkea musiikki ja urheilu. Viimeksi mainittu tosin lähinnä kotisohvalta katsottuna ja analysoituna.