Microsoft klar med end-to-end-kryptering i Teams

Microsoft Teams
(Foto: Shutterstock / monitcello)

I cirka et år har videomødeplatformen Zoom understøttet end-to-end kryptering, og nu følger konkurrenten Microsoft Teams trop.

I et blogindlæg oplyser Microsoft, at selskabet netop er startet udrulningen af den nye funktionalitet, der betyder, at alle opkald mellem to parter nu vil være krypterede.

E2EE som end-to-end-krypteringen også kendes som betyder, at ingen andre end de to parter – heller ikke Microsoft - kan få adgang til samtalens indhold, og dermed er der tale om en betragtelig opgradering af sikkerheden. Det skriver Computerworld.

I første omgang er gruppeopkald dog ikke omfattet af krypteringen, og derudover er det kun muligt at bruge krypteringen, hvis it-administratoren aktivt har valgt at slå krypteringen til.

End-to-end-kryptering kræver desuden, at du har den nye version af Microsoft Teams til Windows, Mac, iOS eller Android.

Microsoft annoncerede allerede i juni, at selskabet vil lancerede end-to-end-kryptering, men det er altså først nu, at funktionen bliver udrullet i en såkaldt public-beta. Det skriver Computerworld.

Michael Kilschow Hansen
Redaktør / Nyhedsjournalist

Michael har arbejdet journalistisk næsten hele sit arbejdsliv - og har i årenes løb beskæftiget sig med online nyhedsmedier, radio, tv, ugeblade, magasiner, musik- og filmjournalistik. Michael har været en del af TechRadar Danmark-teamet siden januar 2021. 

Han eeelsker sin iPhone, sin iPad og sin iMac - men på et ikke-religiøst niveau, og er voldsomt nysgerrig på, hvad andre tech-brands kan tilbyde.

Arbejde og hobby mødes i en smuk fusion, når der skal skrives om streamingtjenester og deres indhold, nye premierer på serier, film og spændende dokumentarprogrammer.