Rykte peker mot ny MacBook Air med 8. generasjons Intel-prosessor

Enten den skal beholde MacBook Air-navnet eller smelte sammen med 12 tommers variantene av MacBook, så begynner nå ryktene å peke mot at Apple jobber med en ny rimelig og lett bærbar maskin.

Modellen Apple fortsatt selger inneholder som kjent en etter forholdene eldgammel 5. generasjons Intel-prosessor, og den taiwanske nettavisen Economic Daily News melder nå at en ny modell med 8. generasjons Intel-prosessor skal slippes senere i år.

Disse i5- og i7-prosessorene, som ble sluppet sent i 2017, har klokkehastigheter mellom 1,6 og 1,9 Ghz og Turbo Boost på mellom 3,4 og 4,2 Ghz. Det er selvfølgelig raskere enn de gamle prosessorene fora 2015, men er det nok?

Dårlig tid

Ifølge Economic Daily News er ikke Apple interessert i å vente på Intels Cannon Lake-prosessorer som slippes i 2019. Disse skal produseres med 10 nm produksjonsprosess, kunne dermed ført til økt effektivitet og ytelse og mindre varme.

Apple vil heller ikke vente på Intels Whiskey Lake som er forventet å erstatte Kaby Lake Refresh ganske snart, og alt tyder dermed på at vi vil få se en ny MacBook Air i nær fremtid.

Det er jo absolutt positivt at Apple tydeligvis ønsker å få en MacBook Air på markedet så fort som mulig, men det er litt synd at den eventuelt vil ende opp med forrige generasjons prosessor.

På tide

MacBook Air var blant Apples mest populære maskiner, men dagens modell er tre år gammel og designen har ikke blitt endret siden 2010.

I stedet har 12-tommers modellen som Apple bare kaller MacBook gradvis tatt over dette segmentet etter 2015, og disse har fungert som et lett og prisgrunstig alternativ til de kraftigere MacBook Pro-maskinene.

Dermed er det godt mulig at MacBook i praksis overtar plassen til MacBook Air, og at denne nye maskinen bare vil hete MacBook. Uansett hva planene til Apple er, så virker det i hvert fall som vi får vite mer om dem snart.

Harry Domanski
Harry is an Australian Journalist for TechRadar with an ear to the ground for future tech, and the other in front of a vintage amplifier. He likes stories told in charming ways, and content consumed through massive screens. He also likes to get his hands dirty with the ethics of the tech.