Skip to main content

Snart kommer allt du lagt upp i Yahoo Groups att raderas: Så här sparar du det

Yahoo
(Image credit: Shutterstock)

Det är förmodligen länge sedan du använde Yahoo Groups senast, vilket är en del av anledningen till varför Yahoo bestämt sig för att stänga ned tjänsten senare under året.

Om du har något av ett suddigt minne av Yahoo Groups, var det en tjänst där användare kunde samlas och diskutera olika ämnen, ungefär som Tumblr och Reddit. Användarna kunde dela med sig av filer, starta diskussioner, göra omröstningar eller skicka meddelanden till varandra. Det var åtminstone tanken bakom tjänsten.

Yahoo har inte gått ut med någon officiell förklaring till varför de väljer att stänga ned Groups, men tjänsten har förmodligen bara blivit överväldigad av konkurrens från mer framgångsrika plattformar. Som ett resultat av detta, planerar företaget att börja stänga ned tjänsten från och med den 21 oktober, då kommer användare inte längre att kunna ladda upp nytt innehåll.

Processen kommer att avslutas den 14 december, då allt innehåll kommer att raderas permanent från Yahoos servrar. Filer, omröstningar, kalendrar, konversationer och så vidare - allt försvinner.

Ladda ned din data

Detta innebär att du har några månader på tid att ladda ned din data innan den försvinner för gott, något som är värt att göra. Du kanske inte kommer ihåg exakt vad du laddat upp i Yahoo Groups under årens gång, men det kanske finns något foto som du associerar till goda minnen eller andra inlägg du vill behålla.

För att spara ditt innehåll behöver du gå in på din sida för Yahoo Groups, där bör du se en länk som låter dig ladda ned allt direkt. 

Alternativt kan användare logga in på sitt Yahoo-konto på Verizon Medias Privacy Dashboard och begära datan därifrån.

Det kan finnas ganska mycket att gå igenom, beroende på hur aktiv man brukade vara i Yahoo Groups, men användare ska få ett mejl när allt packats upp och är redo att laddas ned.

Via The Verge