Samsung Galaxy Note 10 kan få mycket snabbare laddning

Bild: TechRadar

Samsung har börjat utrusta mobiler som Galaxy S10 5G med 25W snabbladdning för att säkerställa att de laddar snabbare än de flesta andra mobiler, men nu verkar det som att Samsung Galaxy Note 10 kan bli ännu snabbare.

Det är åtminstone intrycket vi får av ett nytt inlägg på Twitter som laddades upp av den kända läckan IceUniverse. Han följde upp på ett tidigare påstående om att Galaxy Note 10 inte får 25W laddning, genom att understryka att detta nödvändigtvis inte betyder att den kommer att laddas långsammare än så, något som tyder på att den kan komma att få ännu snabbare laddning.

Detta påstående backas dessutom upp av en så kallad "trovärdig källa", som talat om för Forbes att vi bör "tänka större".

(OBS. Länkar i denna artikel kan vara skrivna på engelska).

See more

I samma inlägg framkommer det även att "batterikapaciteten och laddningshastigheten inte längre kommer att vara bland Samsungs svagheter", något som även tyder på att batteriet kommer att bli stort.

Samma källa har tidigare nämnt att Galaxy Note 10 kommer få ett batteri med 4 500 mAh, något som är betydligt mer än batteriet i Galaxy Note 9 med 4 000 mAh.

Samtidigt bör det även nämnas att det understryks att detta nödvändigtvis inte är något som kommer att ge Samsung en fördel på marknaden. Detta går att tolkas som att Samsung med dessa förbättringar helt enkelt förbättrar sitt kommande flaggskepp för att ligga på samma nivå som sina konkurrenter. Det finns trots allt en rad mobiler på marknaden som kan ladda snabbare än 25W och som har ännu större batterier.

IceUniverse nämner även att han inte vill säga allt för mycket om ämnet, då oväntade variabler alltid kan spela in, något som tyder på att Samsungs planer fortfarande kan komma att ändras.

Oavsett vad de bestämmer sig för att göra, förväntar vi oss att Samsung Galaxy Note 10 kommer att bli en imponerande mobil. Övriga rykten har hittills pekat på fyra kameror, stöd för 5G och en skärm på 6,75 tum. Vi förväntar oss att få höra mycket mer om den kommande toppmodellen under den kommande tiden, så håll koll här på TechRadar för alla de senaste ryktena och nyheterna.

Amanda Westberg
Content manager

Amanda Westberg älskar allt som har med gaming att göra och skriver gärna om nya spel, streams och e-sport. Som träningsfreak har hon även en förkärlek för smartklockor och håller alltid koll på de senaste modellerna och spännande nya funktioner. Filmer, serier och streamingtjänster ligger också högt upp på hennes topplista på saker att skriva om.