Google Maps testar ett nytt Commute-gränssnitt för att ersätta flikarna Driving och Transit

(Foto: Google)

Vi har precis fått reda på att applikationen Google Maps håller på att förbättras ännu en gång. Den här gången verkar det som att teknikjätten kommer att ersätta flikarna Driving och Transit (som dyker upp längst ned på skärmen), med ett enda Commute-gränssnitt.

Om du trycker på Commute-alternativet, som först upptäcktes av Android Police på en Android-enhet, får du upp ett nytt gränssnitt med en flik högst upp på skärmen som kan ändras för att välja mellan destinationerna "till hemmet" eller "till jobbet".

Beroende på vilken destination du väljer, kommer en rutt sedan att dyka upp längre ned på gränssnittet, med en "alternativ rutt" som dyker upp nedanför den.

(OBS. Länkar i denna artikel kan vara skrivna på engelska)

Den nya Commute-fliken (Bild från: Android Police)

Den nya Commute-fliken (Bild från: Android Police)

Även om den nya funktionen verkar att fungera bra, verkar det dock som att den gör det svårt att hitta alternativa transportalternativ.

Det är enkelt att växla mellan körinstruktioner och alternativ för kollektivtrafik på det nuvarande gränssnittet för Google Maps, men de alternativen verkar ligga dolda i den nya Commute Settings-menyn på gränssnittet som testas. 

Det verkar dock som att testet är väldigt begränsat, ingen av oss på TechRadar hade tillgång till de nya alternativen som visas upp i bilderna ovan. Vi gissar därför att det här nya gränssnittet inte är en del av en beta-uppdatering och inte kommer att rullas ut till allmänheten innan det genomgått omfattande tester.

Amanda Westberg
Content manager

Amanda Westberg älskar allt som har med gaming att göra och skriver gärna om nya spel, streams och e-sport. Som träningsfreak har hon även en förkärlek för smartklockor och håller alltid koll på de senaste modellerna och spännande nya funktioner. Filmer, serier och streamingtjänster ligger också högt upp på hennes topplista på saker att skriva om.