Google uppdaterar Fast Pair för att kunna synkronisera Bluetooth-hörlurar mellan Androids

Androids Fast Pair-teknologi lanserades i oktober förra året och gav användare av operativsystemet från Google möjligheten att snabbt och enkelt para ihop kompatibla Bluetooth-enheter inom deras mobils räckvidd.

Nu har Google meddelat via sin Android Developers Blog att Fast Pair-kompatibla tillbehör, som hörlurar och högtalare, nu kommer att vara enklare att ansluta till andra enheter som hör till samma Google Play-konto.

Meddelandet avslöjade också att Chromebooks kommer att få stöd för denna funktion någon gång under det kommande året. Det innebär att det enbart är mobiler som kommer att kunna använda funktionen för tillfället, men de behöver använda Android 6.0 eller högre för att kunna använda Fast Pair.

(OBS. Länkar i denna artikel kan vara skrivna på engelska)

Stora planer för framtiden

Även om teknologin redan använts i över ett år på Android-enheter, har det gått ganska långsamt för utvecklare av hörlurar och högtalare med Bluetooth att börja använda den.

Blogginlägget nämnde specifikt att Google har haft ett nära samarbete med ett dussintal utvecklare som bland annat Jaybird, som nu implementerat kompatibilitet för Fast Pair i sina nya Tarah-sporthörlurar.

Google har dessutom samarbetat med ledande företag inom Bluetooth-teknologi för att implementera stöd för Fast Pair i deras Software Development Kits (SKD:s), något som förhoppningsvis kommer att resultera i en ny våg av kompatibla enheter inom en snar framtid.

Amanda Westberg
Content manager

Amanda Westberg älskar allt som har med gaming att göra och skriver gärna om nya spel, streams och e-sport. Som träningsfreak har hon även en förkärlek för smartklockor och håller alltid koll på de senaste modellerna och spännande nya funktioner. Filmer, serier och streamingtjänster ligger också högt upp på hennes topplista på saker att skriva om.