Atlas Multi-Trainer 3 är en ny smartklocka som hjälper dig mäta träningspassen på gymmet

Atlas Multi-Trainer 3
Bild: TechRadar

Atlas återvänder till världen av smartklockor för fitness och företagets senaste Multi-Trainer 3 kan automatiskt mäta över tusen olika typer av övningar.

Det har gått två år sedan Atlas släppte en smartklocka för fitness och det senaste tillskottet har som mål att vara en allsidig träningsklocka som kan hjälpa dig mäta en rad olika övningar på gymmet, utan att behöva programmera in dem på enheten manuellt.

Du får en hjärtfrekvensmätare och en repetitionsräknare, samt en app som är enkel att använda och läsa av och som automatiskt hämtar information från smartklockan.

(OBS. Länkar i denna artikel kan vara skrivna på engelska).

Den använder sig av maskininlärning för att kunna göra detta, som kommer från information företaget samlat in under de senaste fem åren, sedan utgivningen av deras första smartklocka.

Atlas har inte listat alla aktiviteter du kan mäta, men några av övningarna som finns med på en bild inuti appen inkluderar Dumbbell Row, Dumbbell Pull-Over, Dumbbell Deadlift och Side Plank Rear-Delt Raise.

Själva smartklockan är väldigt lätt med en vikt på 31 gram, så den borde inte kännas särskilt tung att använda när du vandrar omkring på gymmet. Den har en färgskärm som har en alltid-på-funktion, men vi känner ännu inte till resten av dess specifikationer.

Du hittar en hjärtfrekvensmätare som även kan mäta variationer i hjärtfrekvens, för att ge dig en tydligare bild av din hjärthälsa när du är på gymmet.

När det gäller dess utgivningsdatum, kommer du förmodligen bli tvungen att vänta ett tag. Du kan registrera dig som intresserad av att köpa en direkt från Atlas, men den processen kan ta upp till två månader, annars förväntar sig företaget att Multi-Trainer 3 kommer att finnas tillgänglig på butikshyllorna runt jul.

Hur mycket du kommer bli tvungen att lägga ut är också oklart.

Via Wareable

Amanda Westberg
Content manager

Amanda Westberg älskar allt som har med gaming att göra och skriver gärna om nya spel, streams och e-sport. Som träningsfreak har hon även en förkärlek för smartklockor och håller alltid koll på de senaste modellerna och spännande nya funktioner. Filmer, serier och streamingtjänster ligger också högt upp på hennes topplista på saker att skriva om.