Här är vår första titt på Honor Watch

Honor Watch

Det verkar som att Honor är redo att presentera sin första smartklocka innan slutet av månaden.

Vår systersida, T3, upptäckte tidiga tecken på Honor Watch som det ryktats om i Huaweis alldeles egna mobilapplikation Health. Applikationen visar nämligen vanligtvis upp alla enheter som konsumenter kan använda tillsammans med programvaran och efter en uppdatering nyligen fanns den nya Honor Watch tyvärr med i listan.

Applikationen bekräftade inte bara existensen av en Huawei Watch, utan visade även upp två tydliga bilder på den. Baserat på bedömningar från T3 och oss själva, verkar den här nya smartklockan vara i princip en klon av Huawei Watch GT, då båda enheter har en nästan identisk design och två sidoknappar.

(OBS. Länkar i denna artikel kan vara skrivna på engelska)

Honor Watch.

Källa: T3

Med tanke på hur lika de två smartklockorna ser ut att vara på utsidan, antar vi att hårdvaran på den här nya smartklockan också kommer att ha en inbyggd GPS, en hjärtfrekvensmätare och en 30 dagar lång batterilivslängd. Vi förväntar oss också att Honor Watch kommer att köra Huweis egna Lite OS istället för Google Wear OS, precis som märkets tidigare smartklockor har gjort.

Honor har tidigare introducerat aktivitetsmätare som Band Z1 och Band 3, men det här verkar bli märkets första riktiga smartklocka. Du skulle kunna säga att Huaweis (Honors moderbolag) redan hunnit före med sin Huawei Watch GT för 230 dollar (cirka 2 100 kronor), men detta är första gången för Honor-märket som är känt för att producera mer prisvärda enheter.

Honor Watch förväntas presenteras den 31 oktober 2018, så vi kommer förmodligen inte bli tvungna att vänta särskilt länge på ett officiellt avslöjande.

Bildkälla: T3

Amanda Westberg
Content manager

Amanda Westberg älskar allt som har med gaming att göra och skriver gärna om nya spel, streams och e-sport. Som träningsfreak har hon även en förkärlek för smartklockor och håller alltid koll på de senaste modellerna och spännande nya funktioner. Filmer, serier och streamingtjänster ligger också högt upp på hennes topplista på saker att skriva om.