Nintendo Switch Lite julkistettiin – saapuu syyskuussa

Lähde: Nintendo (Crédit photo: Nintendo)

Kuukausia kestäneiden huhujen jälkeen Nintendo on viimein julkistanut virallisesti uuden Nintendo Switch -konsolin. Nintendo Switch Lite on emolaitettaan pienempi ja toimii ainoastaan käsikonsolina. Se julkaistaan kolmessa eri värissä: keltainen, harmaa ja turkoosi.

Nintendon mukaan konsoli on suunniteltu "käsikonsolipelaamista varten", eikä se siten tue erillisiä JoyCon-ohjaimia tai telakointia. Siinä on kuitenkin sisäänrakennetut ohjaimet.

Lisäksi Nintendo Switch Lite tukee ainoastaan niitä Nintendo Switch -pelejä, jotka tukevat käsikonsolipelaamista.

Nintendo Switch Lite julkaistaan 20. syyskuuta 2019. Se maksaa 199,99 dollaria, eli noin satasen vähemmän kuin nykyinen Switch-konsoli. Suomessa Switch-konsolia myydään tällä hetkellä reilun 300 euron hintaan.

Laitteesta julkaistaan marraskuussa myös rajoitettu Nintendo Switch Lite Zacian & Zamazenta -versiot, joilla juhlistetaan Pokémon Sword - ja Shield -pelien julkaisua. Näissä malleissa on syaanin ja magentan väriset näppäimet sekä kuvat kahdesta uudesta legendaarisesta pokémonista.

Vic Hood
Associate Editor, TechRadar Gaming

Vic is TechRadar Gaming's Associate Editor. An award-winning games journalist, Vic brings experience from IGN, Eurogamer and more to the TechRadar table. You may have even heard her on the radio or speaking on a panel. Not only is Vic passionate about games, but she's also an avid mental health advocate who has appeared on both panels and podcasts to discuss mental health awareness. Make sure to follow her on Twitter for more.