Microsoft kan hålla på med ett par Surface-öronproppar som ska kunna konkurrera med AirPods

Crazybaby Air äkta trådlösa öronproppar
(Bild: TechRadar)

En ny rapport tyder på att Microsoft arbetar flitigt med att utveckla ett par äkta trådlösa öronproppar med Surface-märket, som ska kunna konkurrera med de senaste Apple AirPods.

De äkta trådlösa öronpropparna går under kodnamnet Morrisson (förmodligen efter The Doors kända frontman) och förväntas bjuda på både brusreducering och Microsofts röstassistent Cortana.

(OBS. Länkar i denna artikel kan vara skrivna på engelska).

Källan bakom dessa nya rykten är Thurrots Brad Sams, som talat med ett flertal personer bekanta med Microsofts planer, som hävdar att det främsta skälet till arbetet är viljan att utöka Surface-serien av hörlurar från over-ear Surface Headphones, till en ny in-ear modell som förmodligen kommer att få namnet Surface Buds.

Thurrots källor kunde inte ge något utgivningsdatum för de nya öronpropparna, men nämnde åtminstone att 2019 definitivt är en möjlighet om projektet inte försenas.

Svar på AirPods fortsätter att dyka upp

Även om Microsoft är det senaste teknikföretaget vi fått höra arbetar med en produkt som liknar Apples äkta trådlösa öronproppar, går det även rykten om att andra företag som Amazon och Libratone också arbetar på öronproppar i en liknande stil.

I deras försvar, känns övergången från over-ear Surface HeadPhones till en in-ear modell mycket vettigare för Microsoft än vad den gör för Amazon - ett företag som inte gjort särskilt mycket arbete inom hörlurs-kategorin trots den senaste investeringen i smarta högtalare som Amazon Echo.

Däremot har Microsofts tidigare hårdvaruprojekt inom ljud, som Zune, gått riktigt dåligt, därför bör företaget vara försiktiga innan de dyker rakt ned i världen av Bluetooth igen.

Amanda Westberg
Content manager

Amanda Westberg älskar allt som har med gaming att göra och skriver gärna om nya spel, streams och e-sport. Som träningsfreak har hon även en förkärlek för smartklockor och håller alltid koll på de senaste modellerna och spännande nya funktioner. Filmer, serier och streamingtjänster ligger också högt upp på hennes topplista på saker att skriva om.