Nya iPhones kan komma att få snabbare trådlös laddning

Fjolårets iPhone-serie (iPhone 8, iPhone 8 Plus och iPhone X), hade stöd för trådlös laddning för första gången i företagets historia av mobiltillverkning. De erbjöd dock inte lika snabba laddningshastigheter som andra toppmodeller på marknaden, men detta kan ha kommit att ändrats på de nya iPhones.

Apples senaste enheter lanserades med stöd för 5 W-laddare och en senare programvaruuppdatering gjorde att mobilerna även fick stöd för alternativ med 7,5 W. Samsungs enheter som är kompatibla med trådlös laddning har dock stöd på upp till 15 W, som innebär att alla deras produkter kan ladda snabbare än Apples.

Ett nytt rykte från en återförsäljningskedja som talat med China Times föreslår dock att Apple planerar att använda en kopparspole inuti åtminstone en av deras kommande iPhone-modeller, för att uppnå liknande hastigheter för trådlös laddning.

(OBS. Länkar i denna artikel kan vara skrivna på engelska)

Liten uppgradering

Exakt hur snabb laddningen kommer att vara är för närvarande oklart, men Apples kommande AirPower-laddare som du kan se i bilden högst upp i denna artikel, ska ha stöd för upp till 29 W. Detta för att den ska kunna ladda upp till tre enheter samtidigt.

Ryktena påstår att den nya kopparspolen är tjockare än den teknologi som Apple använt tidigare, men det är inte en sådan dramatiskt förändring att mobilen kommer bli mycket tjockare. Den borde dock resultera i laddningen blir snabbare, svalare och effektivare.

Huruvida hela den nya iPhone-serien kommer att få den nya teknologin är fortfarande oklart. Om ryktet visar sig vara sant, kommer i alla fall enheten som för närvarande kallas iPhone 11 att få teknologin.

Vi bör få reda på allt med säkerhet inom kort, då vi nyss fått reda på en läcka som avslöjade att datumet för förbeställningarna av de nya iPhones är planerat till den 14 september. Detta innebär förmodligen att enheterna kommer att presenteras några dagar innan det.

Via Phone Arena

Amanda Westberg
Content manager

Amanda Westberg älskar allt som har med gaming att göra och skriver gärna om nya spel, streams och e-sport. Som träningsfreak har hon även en förkärlek för smartklockor och håller alltid koll på de senaste modellerna och spännande nya funktioner. Filmer, serier och streamingtjänster ligger också högt upp på hennes topplista på saker att skriva om.