Huawei näyttäisi julkaisevan reunattomalla näytöllä olevan puhelimen jo joulukuussa

Huawei on julkaissut tänä vuonna jo muutamia mielenkiintoisia älypuhelimia, kuten Huawei P20:n ja Huawei Mate 20 Pron, mutta lisää näyttäisi olevan jo tulossa. Yhtiö on nimittäin kiusoitellut uudella puhelimella, jonka näyttö olisi reunaton ja näyttöloveton.

Alla oleva kuva julkaistiin kiinalaisessa sosiaalisessa mediapalvelussa Weibossa, ja kuvan perusteella näytöltään reunattoman puhelimen vasemmassa yläreunassa näyttäisi olevan kuitenkin pieni reikä.

Kyseessä on todennäköisesti reikä edessä olevaa kameraa varten, sillä vastaavaan ideaan olemme törmänneet aiemminkin muun muassa Samsungin hiljattain julkistamassa Infinity-O-näytössä. Siinäkin kameraa varten oli leikelty pieni reikä muutoin täysin reunattomaan näyttöön.

Huawein seuraava puhelin saattaa olla näytön osalta reunaton. Lähde: Huawei

Huawein seuraava puhelin saattaa olla näytön osalta reunaton. Lähde: Huawei

Kisa yltyy

Vaikka Samsung julkisti idean reunattomasta näytöstä ensin, saattaa Huawei hyvinkin pyyhältää markkinoille ensimmäisenä, sillä kuva vihjaa älypuhelimen saapuvan markkinoille jo joulukuussa.

Samsungin osalta Galaxy A8S:n huhuillaan olevan varustettu Infinity-O-näytöllä, mikä tekisi laitteesta siten yhtiön ensimmäisen vastaavalla näytöllä varustetun mallin. He eivät ole kuitenkaan ilmoittaneet vielä, milloin älypuhelin julkistettaisiin virallisesti.

Huhujen mukaan myös Samsung Galaxy S10:ssä nähtäisiin Infinity-O, mutta mallia ei odoteta julkaistavan kuin aikaisintaan alkuvuodesta 2019.

Näyttää siis erittäin todennäköiseltä, että Huawei ennättää markkinoille ensimmäisenä. Tosin kannattaa huomioida se, että puhelinta ei ole toistaiseksi markkinoitu kuin ainoastaan Kiinassa, joten kyseistä mallia ei välttämättä nähdä lainkaan Kiinan ulkopuolella.

Emme myöskään tiedä mitään muuta Huawein tulevasta puhelimesta, joten jää nähtäväksi, onko siinä näytön ohella edes mitään ostamisen arvoista.

Lähde: GSMArena

Joonas Pikkarainen

Joonas Pikkarainen on teknologia- ja pelitoimittaja, jolla on erityisen vahvat juuret juuri pelialan raportoinnista useissa eri kotimaisissa medioissa. Muihin kiinnostuksiin lukeutuvat valokuvaus, videotuotanto ja elokuvat, sekä oikeastaan kaikki muu siltä väliltä ja näiden lisäksi.