Razer Phone 2 kan komma att släppas i slutet av året

Razer Phone är nästan ett år gammal och nu verkar det som att en ny modell är på väg, efter ett påstående från Razers globala VD Chen Xiaoping.

Enligt MyDrivers, avslöjade han mer specifikt under ett samtal vid ChinaJoy 2018 (en mässa för digital underhållning) att Razer Phone 2 kan komma att lanseras i Kina mot slutet av 2018.

Chen lade till att mobilen kommer att använda det senaste chipsetet från Qualcomm. Detta innebär förmodligen Snapdragon 845, som används i mobiler som Sony Xperia XZ2 och HTC U12 Plus. Mobilen kommer dock inte att lanseras förrän om några månader, så det kan hända att den kommer att använda det ryktade nya Snapdragon 855.

(OBS. Länkar i denna artikel kan vara skrivna på engelska)

Kraftfulla specifikationer

Ingen annan information om Razer Phone 2 eller dess specifikationer angavs, men du kan förvänta dig en toppmobil gjord för gaming. Den kommer förmodligen ha minst 8 GB RAM och en QHD-skärm med 120 Hz, med tanke på att den ursprungliga Razer Phone hade dessa saker.

När det gäller dess lanseringsdatum, gissar vi på att den kan komma att dyka upp någon gång runt november, med tanke på att den ursprungliga Razer Phone lanserades i november 2017. En läcka har dock pekat på en lansering i september, eventuellt under IFA 2018, som äger rum i början av månaden.

Eftersom Chen enbart nämnde en lansering i Kina, finns det en möjlighet att resten av världen inte kommer att få se den samtidigt eller ens överhuvudtaget, men vi förväntar oss att mobilen i alla fall kommer få en någorlunda global lansering.

Via PhoneArena

Amanda Westberg
Content manager

Amanda Westberg älskar allt som har med gaming att göra och skriver gärna om nya spel, streams och e-sport. Som träningsfreak har hon även en förkärlek för smartklockor och håller alltid koll på de senaste modellerna och spännande nya funktioner. Filmer, serier och streamingtjänster ligger också högt upp på hennes topplista på saker att skriva om.