Instagram stöder nu applikationsbaserad tvåfaktorsautentisering

Instagram

Nu kan du skydda ditt Instagram-konto med en tvåfaktorsautentisering med hjälp av tredjepartsapplikationer som Google Authenticator. Detta innebär att du kommer att bli tvungen att skriva in en applikationsgenererad kod utöver ditt lösenord, varje gång du vill logga in på ditt konto.

Detta hjälper till att säkerställa att ditt konto inte äventyras, även om själva Instagram skulle drabbas av dataintrång. Detta håller även ditt konto säkert från phishing-attacker.

Instagram har haft stöd för tvåfaktorsautentiseringar via SMS sedan 2016, men nu har forskare bevisat att det är alarmerande lätt att fånga upp textmeddelanden med hjälp av kända sårbarheter i telekommunikationssystemet.

(OBS. Länkar i denna artikel kan vara skrivna på engelska)

Så här gör du

För att aktivera tvåfaktorsautentiseringen behöver du klicka på menyn i Instagram-applikationen (för iPhone eller Android), gå in på din profil, klicka på menyn, välja "Settings", skrolla ned till "Two-factor authentication" och sedan välja "Get started".

Det är också möjligt att använda en kod som genereras av Instagram-applikationen, för att ställa in tvåfaktorsautentisering med en verifieringsapplikation eller en annan enhet. För att göra detta, klickar du på "Set up manually".

Via The Verge

Amanda Westberg
Content manager

Amanda Westberg älskar allt som har med gaming att göra och skriver gärna om nya spel, streams och e-sport. Som träningsfreak har hon även en förkärlek för smartklockor och håller alltid koll på de senaste modellerna och spännande nya funktioner. Filmer, serier och streamingtjänster ligger också högt upp på hennes topplista på saker att skriva om.