Eventuell Samsung Galaxy S10 prototyp visar en telefon nästan helt utan ramar

Vi kan ha fått vår första titt på Samsung Galaxy S10 eller i alla fall en prototyp av den. Om detta stämmer kan det kommande årets telefon skilja sig en hel del från Samsung Galaxy S9.

I ett foto som delades av den kända läckan @UniverseIce, har prototypen en skärm som nästan täcker hela framsidan och när vi säger hela, menar vi verkligen hela. Det finns ingen ram vid toppen av telefonen och praktiskt taget ingen i botten av telefonen heller. Telefonen verkar ha ett ännu större förhållande mellan skärm och kropp än den redan imponerande siffran på 93,8 procent, som erbjuds på den nyligen tillkännagivna Oppo Find X.

Du kan också se att telefonen som visas på bilden har en rundad skärm och sannolikt en Bixby-knapp, tillsammans med dess ström- och volymknappar.

Det är värt att notera att namnet "Samsung Galaxy S10" inte används i läckan. Däremot används ordet "Beyond", som tros vara kodnamnet för Samsung Galaxy S10. Med tanke på den rundade skärmen och det som verkar vara en Bixby-knapp, är det sannolikt att det är vad vi kollar på.

(OBS. Länkar i denna artikel kan vara skrivna på engelska)

Detta kan vara vår första titt på Samsung Galaxy S10. Källa: @UniverseIce

Detta kan vara vår första titt på Samsung Galaxy S10. Källa: @UniverseIce

Skärmen är den stora snackisen

Oavsett vilken telefon det handlar om, är det skärmen som väcker mest intresse. Den väcker ännu fler frågor, eftersom Samsung förmodligen måste använda en pop-up-kamera för att uppnå denna design (i alla fall för kameran på framsidan). De kan eventuellt ha byggt in kameran i skärmen.

Fingeravtrycksskannern (om det finns någon) kan komma att sitta på baksidan. Det har dock ryktats om att Samsung även arbetar på en fingeravtrycksskanner i skärmen, så det är också en möjlighet. Vi har dessutom fått höra rykten om att Samsung kan komma att bygga in högtalarna och hörluren i skärmen, något som ytterligare tyder på att detta kommer vara en all-screen-design.

Den här designen känns som ett vettigt steg för Samsung. Företaget har använt sig av ungefär samma design under flera år nu (förutom de rundade kanterna) och den börjar se något utdaterad ut i jämförelse övriga telefoner på marknaden. Därför hade det varit vettigt för Samsung att fräscha upp designen något, speciellt då detta är S-seriens tionde år, som är ett stort år för telefonen.

Som alltid bör du ta den här läckan med en nypa salt. Det finns en stor risk att bilden är falsk eller visar en annan telefon. Även om den skulle vara sann, kommer det fortfarande dröja länge till lansering och den kan hinna genomgå flera ändringar i design innan dess. Om läckan skulle stämma, visar det dock att S10 kan komma att bli väldigt annorlunda och en mycket mer spännande telefon än S9.

Via Phone Arena

James Rogerson

James is a freelance phones, tablets and wearables writer and sub-editor at TechRadar. He has a love for everything ‘smart’, from watches to lights, and can often be found arguing with AI assistants or drowning in the latest apps. James also contributes to 3G.co.uk, 4G.co.uk and 5G.co.uk and has written for T3, Digital Camera World, Clarity Media and others, with work on the web, in print and on TV.