Samsung Galaxy S10 och LG G8 kan undvika flärpar på skärmarna tack vare ny teknologi

Flärpar på skärmarna är något vi sett på ett antal populära telefoner under 2018, men under 2019 kan Samsung Galaxy S10 och LG G8 kunna undvika att ens behöva överväga tillägget på skärmen.

Enligt ETNews, är både Samsung och LG redo att använda skärmar som avger ljud från och med nästa år och visade upp prototyper av teknologin under SID (Society of Information Displays) förra månaden. 

Samma rapport hävdar också att skärmstorleken på Samsung Galaxy S10 kommer vara 6,2 tum, som alltså är lika stort som skärmen på Galaxy S9 Plus.

Teknologin skulle göra det möjligt för ljud från en hörlur att genljuda på smarttelefonens skärm, som i sin tur innebär att det inte finns något behov för en främre hörlur. Detta har varit en av de främsta orsakerna till varför flärpen använts på telefoner som iPhone X, Huawei P20 Pro och LG G7 ThinQ.

Detta innebär att utvecklare eventuellt kan dra skärmen hela vägen till enhetens kant. Det är dock inte bara hörluren som används i flärparna vi ser på framsidan av smarttelefoner. De är även plats för den främre kameran och ett antal sensorer.

Vi har dock redan en idé om hur tillverkare kan gömma även dessa från skärmens design.

(OBS. Länkar i denna artikel kan vara skrivna på engelska)

Låter det bekant?

Om den här teknologin redan låter bekant, är det för att vi redan fått se den i action på den nyligen tillkännagivna Vivo Nex, som använder den nya skärmteknologin för att bli av med behovet för en främre hörlur.

Vivo har lyckats bädda in sensorer under skärmen och implementerat en innovativ pop-up-kamera för att säkerställa att ingen flärp behövs. Detta har resulterat i en telefon som kan skryta med ett förhållande mellan skärm och kropp på 91,24 procent.

Teknologin är redo och fungerar, så det är bara en tidsfråga innan fler tillverkare börjar använda den. Det är något som gör den senaste rapporten om Galaxy S10 och LG G8 ännu mer trovärdig.

Från PhoneArena via PocketNow

John McCann
Global Managing Editor

John joined TechRadar over a decade ago as Staff Writer for Phones, and over the years has built up a vast knowledge of the tech industry. He's interviewed CEOs from some of the world's biggest tech firms, visited their HQs and has appeared on live TV and radio, including Sky News, BBC News, BBC World News, Al Jazeera, LBC and BBC Radio 4. Originally specializing in phones, tablets and wearables, John is now TechRadar's resident automotive expert, reviewing the latest and greatest EVs and PHEVs on the market. John also looks after the day-to-day running of the site.