Huawei registrerar Harmony som namnet på sitt egna operativsystem i Europa

Huawei
(Crédit photo: Huawei)

Samtidigt som Huawei fortsätter att hantera problemet kring framtida amerikanska förbindelser och deras tillgång till operativsystemen Android och Windows, har de haft fullt upp med att jobba på sitt eget operativsystem som ska fylla i potentiella luckor. Nu har ett nytt namn för detta operativsystem precis dykt upp.

Huawei har nämligen registrerat namnet "Harmony" hos Europeiska unionens immaterialrättsmyndighet, som kan komma att bli namnet på programvaran som används av Huawei på mobiler och bärbara datorer i framtiden. Detta enligt en rapport från LetsGoDigital.

Ansökan nämner både mobila operativsystem och system för datorer, något som får det att låta som en allomfattande programplattform.

Harmony får sällskap av namnen Hongmeng och Ark, som är två tidigare namn vi fått höra eventuellt kan komma att bli namnet på Huaweis egna operativsystem. Det är möjligt att Huawei kommer att använda olika namn i olika regioner, ifall deras tillgång till Android och Windows skulle försvinna.

Förbereder sig för framtiden

Förutom namnet Harmony, avslöjar varumärkesansökan inte särskilt mycket mer om vad Huawei har planerat. Vi vet att företaget planerat dessa operativsystem under flera år, men spänningarna mellan USA har resulterat i att det hela blivit mer brådskande.

Även om Trump-administrationen talat om ett mer avslappnat förhållande med Huawei i framtiden (åtminstone när det gäller konsumentprodukter), är det fortfarande oklart om Huawei kommer att kunna förlita på Android och Windows under de kommande åren.

Huawei kan såklart även stöta på problem när det kommer till att få apputvecklare att porta över sina produkter till Harmony, Ark, Hongmeng eller vad det nya operativsystemet nu kommer att kallas.

Oavsett är det inte särskilt överraskande att företaget väljer att skynda på arbetet med sitt eget operativsystem, så de har en ersättning redo i värsta fall. Det ska bli intressant att följa utvecklingen av detta.

Amanda Westberg
Content manager

Amanda Westberg älskar allt som har med gaming att göra och skriver gärna om nya spel, streams och e-sport. Som träningsfreak har hon även en förkärlek för smartklockor och håller alltid koll på de senaste modellerna och spännande nya funktioner. Filmer, serier och streamingtjänster ligger också högt upp på hennes topplista på saker att skriva om.