Nu kan du registrera dig för att spela Fortnite på Android på andra enheter än Samsung

Fortnite på Android

Om du väntat tålmodigt för att få prova på Fortnite till Android på din mobil, är det dags för dig att gå in på Epic Games' hemsida, där du nu kan registrera dig till betan. Du kan dock behöva vänta ett litet tag till för att få själva inbjudan.

Spelet har tidigare varit begränsat till Samsung-mobiler, bland annat den nyligen lanserade Galaxy Note 9. Nu finns dock spelet tillgängligt även på en rad andra Android-enheter som bland annat mobiler från Google, LG, Razer, Essential, Nokia, OnePlus och flera andra. Gå in på registreringssidan för att se om din enhet finns med på listan.

Det är inte helt klart hur länge du kan bli tvungen att vänta på en inbjudan. Det borde inte dröja allt för länge, men Epic Games vill säkert försöka begränsa antalet spelare så servrarna inte ska översvämmas.

(OBS. Länkar i denna artikel kan vara skrivna på engelska)

Installera spelet

Som vi förklarar i vår omfattande guide, är det inte riktigt så enkelt att installera Fortnite till Android som att söka efter spelet i Google Play Store. Du kommer istället bli tvungen att ladda ned det direkt från Epic Games' hemsida. Företaget är uppenbarligen angelägna om att undvika att behöva betala Google en andel för pengarna de drar in från köp inuti applikationen.

Google har till och med gått ut och varnat om att söka efter Fortnite i den officiella Android App Store. Allt som dyker upp i sökresultaten är inte autentiskt och kan vara eventuella bluffar, därför rekommenderar vi dig att följa våra instruktioner istället.

Det verkar inte som att det finns något som hindrar dig från att ladda ned spelet, medan du väntar på din inbjudan. Kom ihåg att detta fortfarande är en betaversion av spelet, så det kan dröja ett tag innan Fortnite fungerar lika snabbt och smidigt på din Android-enhet som du kanske hade velat.

Via SlashGear

Amanda Westberg
Content manager

Amanda Westberg älskar allt som har med gaming att göra och skriver gärna om nya spel, streams och e-sport. Som träningsfreak har hon även en förkärlek för smartklockor och håller alltid koll på de senaste modellerna och spännande nya funktioner. Filmer, serier och streamingtjänster ligger också högt upp på hennes topplista på saker att skriva om.