TCL plancerar sina egna böjbara enheter, bland annat en wearable

TCL foldable phones
Bild: CNET/TCL

Vi förväntar oss lanseringar av massa böjbara mobiler och andra enheter i år och nu har ytterligare ett stort namns planer läckt ut: Enligt en rapport från CNET, har den kinesiska teknikjätten TCL en rad böjbara enheter på väg, varav en av dem verkar vara en smartklocka med en heltäckande skärm.

CNET fick tag på patentansökningar och renderingar från företaget (som är mest kända för sina billiga TV-apparater), men påpekar att dessa böjbara enheter fortfarande är i sina tidigaste utvecklingsstadier.

"Bilderna är preliminära och TCL kan komma att förändra eller strunta i sina planer helt och hållet," säger CNET. "Det är också oklart när enheterna kan komma att släppas på marknaden".

(OBS. Länkar i denna artikel kan vara skrivna på engelska).

Enligt CNET, planerar TCL åtminstone två mobiler, två surfplattor och smartklockan för tillfället, men det är i princip alla detaljer vi har just nu. Företaget har åtminstone provat sig på mobiltillverkning tidigare.

Gott om sällskap

Om och när TCL lanserar sin egen serie av böjbara enheter, kommer den ha gott om konkurrens att mäta sig mot. Den kinesiska tillverkaren Nubia har nyligen hintat om en böjbar hybrid mellan en smartklocka och en mobil, som de kommer att avslöja under MWC 2019.

Innan dess kommer vi att få se den sedan länge efterlängtade Galaxy X. Samsung har arbetat på en böjbar mobil under en lång, lång tid och enligt rykten kommer den äntligen att presenteras under deras Unpacked-evenemang den 20 februari.

LG, Huawei, Sony och Vivo arbetar förmodligen också på böjbara mobiler (eller har till och med gått ut och bekräftat det). I princip varenda stort namn inom industrin arbetar på någon typ av böjbar enhet.

Vi har dock redan fått se de första försöken av sådan här teknologi. Kolla in vår första titt på Royole FlexPai, som har en gångjärnsliknande lösning i mitten av skärmen.

Amanda Westberg
Content manager

Amanda Westberg älskar allt som har med gaming att göra och skriver gärna om nya spel, streams och e-sport. Som träningsfreak har hon även en förkärlek för smartklockor och håller alltid koll på de senaste modellerna och spännande nya funktioner. Filmer, serier och streamingtjänster ligger också högt upp på hennes topplista på saker att skriva om.