Samsung följer i Apples fotspår med ett eget patent på AR-brillor

En 3D-rendering av Samsungs eventuella AR-brillor.
(Beeld: KIPRIS / Samsung)

Det går redan runt en hel del rykten om Apples eventuella AR-brillor, men nu verkar det som att Samsung också är sugna på att kliva in i världen av förstärkt verklighet.

En patentansökan som nyligen upptäcktes av den nederländska hemsidan Galaxy Club beskriver nämligen det sydkoreanska företagets planer för sitt eget AR-headset. Detta upptäcktes av The Verge.

Ansökan skickades ursprungligen in den 1 februari 2019 och designpatentet offentliggjordes i Sydkorea för bara några dagar sedan. Det visar upp ett antal detaljer, illustrationer och till och med en komplett 3D-rendering av den eventuellt kommande enheten (se ovan). Du kan kolla in alla medföljande ritningar från ansökan nedan.

Enligt ansökan kommer Samsungs AR-headset innehålla individuella projektorskärmar för varje öga, två kameror och vad som liknar en liten högtalare eller ett område för ventilation. På en av bilderna går det även att se en kabel som går från höger arm på AR-glasögonen, men det är fortfarande oklart om detta kommer att användas för att ladda enheten eller om det handlar om en anslutning för exempelvis en mobil.

Det är fortfarande inte klart om Samsung har seriösa planer om att lansera ett par AR-glasögon i framtiden. Vi har dock lagt märkt till att företaget varit ganska tysta kring sin Gear VR-produkt. Beror detta på att den sydkoreanska teknikjätten anser att AR är framtiden och planerar att satsa på det istället? Vi får helt enkelt vänta och se.

Amanda Westberg
Content manager

Amanda Westberg älskar allt som har med gaming att göra och skriver gärna om nya spel, streams och e-sport. Som träningsfreak har hon även en förkärlek för smartklockor och håller alltid koll på de senaste modellerna och spännande nya funktioner. Filmer, serier och streamingtjänster ligger också högt upp på hennes topplista på saker att skriva om.