Avatar är den senaste storfilmen att läggas till i Disney Plus' filmbibliotek

Avatar
(Beeld: 20th Century Fox)

Ytterligare en storfilm har lagts till i filmbiblioteket för Disney Plus inför streamingtjänstens lansering den 12 november, nämligen James Camerons episka sci-fi-film från 2009 - Avatar.

Om du registrerar dig för Disney Plus på eller innan lanseringsdagen, kommer du att kunna börja streama Na'Vi-folkets historia från deras hemplanet Pandora på en gång. Storfilmen kan eventuellt vara tillräckligt för att locka en hel del kunder till att prenumerera på tjänsten.

Filmen som är känd för sin enorma budget, vackra specialeffekter och enorma intjänade summor pengar (det blev den mest inkomstbringande filmen på ett årtionde) är dessutom riktigt lång och bjuder på hela 2 timmar och 41 minuter underhållning.

Filmen väntar fortfarande på en uppföljare, även om inspelningarna för både Avatar 2 (som planeras släppas 2021) och Avatar 3 (som planeras att släppas 2021) är klara.

See more

Lanseringsdatumet den 12 november gäller enbart för USA, Kanada och Nederländerna. Efter det släpps tjänsten även i Australien och Nya Zeeland den 19 november, men i Sverige får vi vänta lite till. Enligt Disney själva kommer streamingtjänsten som senast att släppas i västra Europa i mars 2020.

Avatar går med i en lång lista över innehåll som kommer att finnas tillgängligt på Disney Plus när tjänsten går live och många fler filmer och serier kommer att läggas till med tiden.

På filmfronten kommer du att kunna se de flesta Star Wars- och Marvel-filmerna som släppts hittills, samt alla klassiska animerade Disney-filmer. Tillgängliga TV-serier kommer bland annat att vara The Mandalorian, som är en originalserie som utspelar sig i Star Wars-universumet.

En Disney Plus-prenumeration kommer att kosta 6,99 dollar per månad i USA, men det återstår att se vad de svenska priserna kommer att bli när tjänsten blir tillgänglig här.

Amanda Westberg
Content manager

Amanda Westberg älskar allt som har med gaming att göra och skriver gärna om nya spel, streams och e-sport. Som träningsfreak har hon även en förkärlek för smartklockor och håller alltid koll på de senaste modellerna och spännande nya funktioner. Filmer, serier och streamingtjänster ligger också högt upp på hennes topplista på saker att skriva om.