Du kan reservera Galaxy Fold från den 26:e april

Samsung Galaxy Fold
Bild:: Samsung

Den vikbara telefonen Galaxy Fold presenterades under Samsung Galaxy S10-evenemanget i slutet av februari, och nu meddelar Samsung Sverige att vi kommer att bli bland de första länderna i världen för att få möjlighet att köpa den unika telefonen.

Från och med 26 april kan intresserade förboka telefonen på Samsung.com eller hos Tele2, med leveransen i början av maj. Man kommer även sälja telefonen i Samsung Experience Store i Stockholm och företagets butik-i-butiken i Elgiganten Barkarby.

Samsung säger också att det bara kommer att finnas ett exklusivt antal telefoner som är tillgängliga för bokning från och med 26 april, men inget exakt antal meddelas. Om du har 22 300 kronor att spendera på en ny mobiltelefon, är det bara att hänga på låset den 26 april.

För priset får du också ett par Galaxy Buds, ett fodral i kevlar och ett års försäkring via Samsung Care+ som ingår i köpet.

Bild: Samsung

Bild: Samsung

Designa din egen Galaxy Fold

De första telefonerna kommer i färgerna Space Silver och Cosmos Black, men om ingen av dessa är exklusiv nog för dig, bör du också veta att det kommer att bli möjligt att beställa en egendesignad version av telefonen från Samsungs webbplats. Där kan du välja mellan färgerna Martian Green och Astro Blue, i kombination med två olika kontrasterande färger på ramen och gångjärnen. När denna möjlighet blir tillgänglig är det dock inte känt, eller vad det kommer att kosta.

Så Samsung Galaxy Fold blir den första vikbara telefonen på den svenska marknaden, rentav före Huawei Mate X som också är på väg.

Galaxy Fold har en skärm av på hela 7,3 tum när den vikts ut, men enheten kan sålunda vikas till ett mer kompakt format med en mindre bildskärm på utsidan. Telefonen har också sex kameror – tre på baksidan, en på framsidan och två på insidan – vilket kommer att se till att du kommer att kunna ta bra bilder oavsett hur du håller den.

Andra specifikationer inkluderar Snapdragon 855, 12 GB RAM, 512 GB lagring och ett 4380 mAh batteri. Du bör åtminstone få bästa prestanda för dina pengar.

Samsung Galaxy Fold under lanseringen i februari (Bild: Samsung)

Samsung Galaxy Fold under lanseringen i februari (Bild: Samsung)
Truls Steinung
Journalist

Truls Steinung har jobbet for TechRadar siden starten i Norden i 2018, og har før det over 10 års erfaring som tech-journalist for en rekke ulike utgivelser. Han fokuserer hovedsakelig på produkttesting, og han har spesielt god kjennskap til lydprodukter, mobil, PC og nettverk.