Huawei Mate 30 kan få den snabbaste trådlösa laddningshastigheten hittills

Huawei Mate 20 Pro
(Beeld: Future)

Huawei har experimenterat med snabbladdningsteknologi på sina mobiler under de senaste åren och nu tyder ett nytt rykte på att Huawei Mate 30-serien kommer att introducera den snabbaste trådlösa laddningen hittills.

Enligt en populär kinesisk bloggare, planerar företaget att inkludera trådlös laddning på 25 W på sina kommande mobiler, något som hade varit den kraftfullaste teknologin på marknaden.

För närvarande kan Xiaomis Mi 9 uppnå trådlösa laddningshastigheter på 20 W och även om Huaweis teknologi inte kommer att bjuda på några enorma skillnader, innebär det åtminstone att du kommer att kunna ladda din enhet lite snabbare än så och mycket snabbare än de flesta andra enheter med trådlös laddning.

Enligt ryktet kommer Huawei att inkludera funktionen på både Huawei Mate 30 och den kraftfullare Mate 30 Pro.

Detta är dock ingenting som går att bekräfta för tillfället, så vi rekommenderar att du tar det hela med en nypa salt. Med det sagt känns det ändå som ett vettigt valt från Huaweis sida att fokusera på att utveckla sin trådlösa laddningsteknologi, då de redan introducerat bland den snabbaste kabelanslutna laddningen (upp till 40 W) på Mate 20 Pro.

Det har sedan dess slagits av Samsungs Galaxy Note 10-serie som bjuder på 45 W, men Huaweis teknologi fungerar direkt ur förpackningen vid köp, medan du är tvungen att köpa till en speciell laddare för att få tillgång till Samsungs snabbaste teknologi.

Det senaste ryktet tyder på att vi kommer att få se Huawei Mate 30-serien lanseras den 19 september och det förväntas att de nya mobilerna kommer att släppas med varsitt Kirin 990-chipset.

Huawei har även bekräftat att de skjuter fram säljstarten av sin böjbara Huawei Mate X till november i år.

Via GSMArena

Amanda Westberg
Content manager

Amanda Westberg älskar allt som har med gaming att göra och skriver gärna om nya spel, streams och e-sport. Som träningsfreak har hon även en förkärlek för smartklockor och håller alltid koll på de senaste modellerna och spännande nya funktioner. Filmer, serier och streamingtjänster ligger också högt upp på hennes topplista på saker att skriva om.