Apple saattaa seurata iPhonellaan LG G8:n perässä uuden patentin perusteella

Lähde: TechRadar

Applen uusi patenttihakemus vihjaa tulevan iPhonen tai iPadin – kenties jopa iPhone 11:n, vaikka epäilemme sitä – hyödyntävän LG G8 ThinQin kaltaista ääntä lähettävää näyttöä.

Ääntä lähettävä näyttö käyttää näytön värähtelyjä tehostaakseen musiikkia tai ääniä hieman samaan tapaan kuin ihmisten sisäkorvan pallea tai rummun kalvo.

LG on käyttänyt tekniikkaa jo aiemmin televisioissaan sekä ThinQ-laitteissaan, mutta nyt Apple näyttäisi harkitsevan teknologiaa myös omissa laitteissaan.

Applen patenttihakemuksessa esitellään muutama eri malli, jolla teknologia saataisiin toimimaan ja näyttö saataisiin tuottamaan ääntä.

Prosessimäärien perusteella yhtiö näyttäisi kokeilevan hakuammuntaa tekniikan suhteen, joten teknologia on luultavasti vasta varhaisessa vaiheessa.

Applen patentti esittelee vain näytön, joten emme tiedä, onko laitteessa mahdollisesti myös erilliset kaiuttimet kuten G8 ThinQ -mallissa, vai onko ääni tarkoitus tuottaa ainoastaan näytön kautta.

Lähde: Apple / US Patent and Trademark Office

Lähde: Apple / US Patent and Trademark Office

Patentissa on myös lisätodisteita siitä, että Apple saattaa kehittää omaa taitettavaa laitetta, jonka saranat lämmittäisivät itseään, ettei kylmyys vahingoittaisi taitettavaa näyttöä. Siinä on myös erillinen lukkomekanismi, joka estää näytön avaamista liian kylmällä säällä.

Patenttihakemukset eivät tietenkään ole todiste siitä, että vastaavat ominaisuudet nähtäisiin tulevissa laitteissa. Apple on myös hakenut patentteja hyvin erilaisille taitettaville malleille.

Näiden perusteella käy kuitenkin ilmi, että Apple haluaa pysyä kilpailijoidensa mukana kehittäessään seuraavia uusia huippuominaisuuksia iPhoneihin ja iPadeihin.

Apple on myös tunnetusti salamyhkäinen omien patenttien ja uutuuksien suhteen, joten huhuihin ja vuotoihin saadaan varmistus vasta sitten, kun yhtiö julkistaa tuotteensa itse. Koska seuraavat mallit julkaistaan vuosittaiseen tapaan vasta kuluvan vuoden loppupuolella, joudumme todennäköisesti odottamaan vielä hetken ennen kuin näihin saadaan varmuus.

Joonas Pikkarainen

Joonas Pikkarainen on teknologia- ja pelitoimittaja, jolla on erityisen vahvat juuret juuri pelialan raportoinnista useissa eri kotimaisissa medioissa. Muihin kiinnostuksiin lukeutuvat valokuvaus, videotuotanto ja elokuvat, sekä oikeastaan kaikki muu siltä väliltä ja näiden lisäksi.