Ska du köpa ny spelkonsol? Då borde du satsa på ett bundle-erbjudande under Black Friday

(Bildnachweis: TechRadar)

Är du på jakt efter en ny spelkonsol? Black Friday är precis runt hörnet och återförsäljare har börjat damma av osålda enheter för att kunna sälja av dem så snabbt som möjligt - något du bör passa på att dra nytta av.

Oavsett om du uppgraderar till en ny PlayStation 4, investerar i en 4K-redo Xbox One X eller äntligen bestämt dig för att beställa hem den handhållna hybridkonsolen Nintendo Switch, kommer det garanterat att finnas ett antal frestande rabatter och bundle-erbjudanden över hela konsolmarknaden.

Det absolut bästa du kan göra under Black Friday är dock att satsa på ett bundle-erbjudande. Varför? Låt oss förklara.

Ett Nintendo Switch Super Mario Odyssey bundle.

Ett Nintendo Switch Super Mario Odyssey bundle.

1. Konsoler är dyra

Spelkonsoler kostar en hel del. För den nuvarande generationen behöver du betala runt 3 000 kronor för en ny PlayStation 4, Xbox one S eller Nintendo Switch. Om du vill ha den uppgraderade hårdvaran i form av PS4 Pro eller Xbox One X (som erbjuder bättre specifikationer och grafik), kommer du bli tvungen att lägga till ytterligare 1 000 kronor.

Vi menar inte att dessa spelkonsoler inte är värda sitt fulla pris, men om kostnaden håller tillbaka dig, kan du spara en hel del pengar om du väljer att avvakta till Black Friday.

2. Bundles låter dig spara mest

Detta gäller inte bara under Black Friday - bundles är generellt det bästa sättet att skaffa en ny spelkonsol.

Det är väldigt vanligt att få med spel vid köp av någon av spelkonsolerna (vanligtvis ett AAA-spel eller två mindre titlar) och ofta extra kringutrustning som en andra kontroller - som är värd ytterligare några hundralappar.

Det innebär även extra bekvämlighet, då alla skeppas i samma förpackning!

Sonys bundle-erbjudande på Marvel's Spider-Man och PS4 Pro

Sonys bundle-erbjudande på Marvel's Spider-Man och PS4 Pro.

3. Unika designer och begränsade utgåvor

Sedan är det själva grejen med att ha något lite mer unikt. Konsoltillverkare erbjuder ofta nya designer på hårdvaran för specifika och begränsade bundles. Om du vill ha en riktigt snygg konsol som ingen av dina vänner har, är detta något du borde satsa på.

En av de snyggaste konsolerna vi sett hittills var årets Marvel's Spider-Man PS4 Pro-bundle, som har en snygg röd design med en vit spindel-logo.

Nintendo älskar också att ge ut begränsade utgåvor med specialdesigner och säljer för närvarande ett brunt och gult Pokemon Let's Go-bundle med Pikachu och Eevee på Nintendo Switch-konsolen. Spelare kan även välja att förbeställa ett Super Smash Bros Ultimate-bundle, med karaktärerna i svartvitt på Nintendo Switch-konsolen.

4. Black Friday är årets största shoppingfest

Det är ett smart ekonomiskt drag för återförsäljare att rabattera ut sitt sortiment under Black Friday, eftersom shoppingfesten har en tendens att uppmuntra till fler köp och därmed låter dem behålla samma vinstmarginal som om de sålt färre enheter för det vanliga priset - samtidigt som de får en möjlighet att rensa sina lager.

pokemon switch bundle

Är detta den absolut sötaste Nintendo Switch-konsolen?

Med tanke på att så många planerar att göra stora köp under Black Friday, kommer alla de stora återförsäljarna inom gaming (och övriga kategorier) göra sitt bästa för att locka dig bort från deras konkurrenter. 

Det kan bli lite förvirrande, men oroa dig inte - vi kommer att guida dig genom hela Black Friday och samla de bästa erbjudandena på ett och samma ställe, så du inte behöver leta runt själv.

Kom bara ihåg - du kommer förmodligen inte att hitta några bättre erbjudanden på spelkonsoler någon annan gång under året, så det är verkligen värt att passa på under Black Friday.

Henry St Leger

Henry is a freelance technology journalist, and former News & Features Editor for TechRadar, where he specialized in home entertainment gadgets such as TVs, projectors, soundbars, and smart speakers. Other bylines include Edge, T3, iMore, GamesRadar, NBC News, Healthline, and The Times.