iPhone 2018: Datumet för förbeställningar kan ha läckts av tyska återförsäljare

Apple har hållit sig till ungefär samma schema när det kommer till lanseringar av deras nya mobiler under de senaste åren, men det har inte hindrat massor av rykten kring lanseringsdatumet från att flöda in.

Den tyska publikationen Macerkopf är den senaste att avslöja fler detaljer om när de nya modellerna av iPhones kommer att tillkännages och mer specifikt när vi kan börja förbeställa dem.

Artikeln citerar två ej namngivna tyska återförsäljare som sin källa, som båda förbereder sig inför förbeställningar av de nya iPhones den 14 september 2018. Detta är något som gett oss vår hittills bästa indikation på när de nya iPhones kommer att finnas tillgängliga.

(OBS. Länkar i denna artikel kan vara skrivna på engelska)

Tidigare lanseringar

Sedan 2012 har de nya iPhones presenterats på den andra tisdagen eller onsdagen i september, utan undantag, så det är rimligt att förvänta sig en liknande tidpunkt för årets lansering.

Detta skulle innebära att årets lansering skulle äga rum mellan den 11 och 12 september, men vi förväntar oss att lanseringen blir något senare i år, eftersom företaget förmodligen vill undvika det känsliga datumet 9/11.

Under 2017 lanserades de nya iPhones den 12 september och förbeställningarna fanns tillgängliga från och med den 14 september. Mobilen släpptes sedan officiellt en vecka senare den 22 september.

Med detta i åtanke, förutspår vi att Apples kommande iPhones kommer att presenteras på onsdag den 12 september och finnas tillgängliga för förbeställning från och med fredag den 14 september. Mobilerna kommer sedan släppas officiellt på fredag den 21 september.

Amanda Westberg
Content manager

Amanda Westberg älskar allt som har med gaming att göra och skriver gärna om nya spel, streams och e-sport. Som träningsfreak har hon även en förkärlek för smartklockor och håller alltid koll på de senaste modellerna och spännande nya funktioner. Filmer, serier och streamingtjänster ligger också högt upp på hennes topplista på saker att skriva om.