5G-versionen av Samsung Galaxy Note 10 Plus kan börja säljas den 23 augusti

Samsung Galaxy Note 9 (Immagine:: TechRadar)

Det råder ingen tvekan om att Samsung kommer att tillkännage en Galaxy Note 10 Plus 5G den 7 augusti, tillsammans med resten av Note 10-sortimentet, men nu har vi en bättre uppfattning om när du faktiskt kan köpa den, där 23 augusti verkar vara ett troligt datum.

Detta datum syns på skärmen på telefonen i ett läckt pressmeddelande, erhållet av Android Headlines, och även om det inte garanterar att det är när telefonen kommer att börja säljas, väljs sällan datumen i sådana bilder slumpmässigt.

Detta är inte heller det enda beviset för ett lanseringsdatum den 23 augusti, eftersom webbplatsen påpekar att redan i mitten av juli antydde Yonhap News (en sydkoreansk tidning) samma datum för Note 10-serien - så det är troligt att alla tre modellerna (Galaxy Note 10, Note 10 Plus och Note 10 Plus 5G) kommer alla att börja säljas den dagen, men som alltid rekommenderar vi att ta detta med en nypa salt för tillfället.

Utöver detta matchar renderingen vad vi har sett förut och visar en telefon med minimal ram, en hålkamera och en rektangulär form.

Detta är dock inte den enda läckan av Galaxy Note 10, eftersom ett verkligt foto av Samsung Galaxy Note 10 verkar ha publicerats på Underkg (en sydkoreansk webbplats), vilket återigen matchar vad vi har sett tidigare.

Om du är orolig för den stora svarta linjen på höger kant - var inte det. @UniverseIce (en pålitlig läcker) hävdar att detta helt enkelt är en skugga.

Samma källa delade också ett foto av vad som verkar vara Samsung Galaxy Watch Active 2, och detta matchar också de olika läckorna vi har sett tidigare, komplett med två knappar på höger kant och till synes ingen roterande ram, så vid denna punkt har vi en mycket god uppfattning om vad vi kan förvänta oss av båda enheterna.

Och det kommer inte att ta lång tid innan de officiellt presenteras, eftersom vi förväntar oss att Watch Active 2 kommer att tillkännages den 5 augusti och Galaxy Note 10 den 7 augusti.

Johan Winsborn
Freelance writer

Johan Winsborn är galen i musik och allt som låter. Därför skriver han gärna om hörlurar, högtalare och skivspelare. Som något av en nörd har han också en förkärlek för datorer, smartphones och i stort sett alla prylar som gör det digitala livet lite, lite roligare att leva.