Sigma sier deres objektiver er fullstendig kompatible med Nikon Z7

Hvis du er en Nikon-bruker som har blitt fristet at selskapets fabelaktige Z7-kamera, så lurer du kanskje på om objektivene du har er kompatible.

De gode nyheten er at om du har relativt ny Sigma-optikk så får du full funksjonalitet med objektivene når de er montert via Nikons FTZ-adapter.

I en kunngjøring sier Sigma at de kunne bekrefte at det ikke er noen problemer med det inneværende sortimentet ved normal bruk av Z7.

Det er dog verdt å merke seg at Sigma-optikk som ikke har en AF-motor kun vil fungere med manuell fokus (samme problemet man har om man har Nikon-glass uten AF-motor). Noen objektiver som stammer fra tiden før november 2013, og som heller ikke er kompatible med de seneste DSLR-ene, fungerer ikke med Z7 – men det er heller ikke rimelig å forvente. 

Hvis du har Tamron-glass liggende er det dog ikke sikkert du kommer til å bli like fornøyd. Selskapet har også tilgjengeliggjort en kunngjøring angående kompatibilitet mellom deres objektiver og Nikon Z7, og de mener å ha funnet en del problemer ved bruk av noen enheter i Di og Di II-seriene (fullformat og APS-C) laget for Nikon DSLR-er – hvilket betyr at det er usikkert om de fungerer som de skal med Nikon Z7.

Det er ikke helt klart hvilke objektiver det gjelder, men Tamron sier at enda en kunngjøring vil bli offentliggjort, som kommer til å inneholde informasjon om kompatibilitet for hver enkelt modell, så snart en løsning foreligger. Vi kommer med ytterligere detaljer så snart vi hører mer fra Tamron. 

Phil Hall

Phil Hall is an experienced writer and editor having worked on some of the largest photography magazines in the UK, and now edit the photography channel of TechRadar, the UK's biggest tech website and one of the largest in the world. He has also worked on numerous commercial projects, including working with manufacturers like Nikon and Fujifilm on bespoke printed and online camera guides, as well as writing technique blogs and copy for the John Lewis Technology guide.