OnePlus 7T review

Een nieuwe, betaalbare krachtpatser van OnePlus

OnePlus 7T
(Image: © Future)

Pourquoi pouvez-vous faire confiance à TechRadar ? Nos examinateurs experts passent des heures à tester et à comparer les produits et services afin que vous puissiez choisir le meilleur pour vous. En savoir plus sur la façon dont nous testons.

Specificaties en prestatie

  • Qualcomm Snapdragon 855 Plus brengt kleine boost
  • 8GB RAM en twee opslagversies: 128GB/256GB

De OnePlus 7T draait onder de motorkap op de nieuwste Qualcomm Snapdragon 855 Plus chipset, een kleine upgrade van de Snapdragon 855 die we terugvinden in de OnePlus 7 en 7 Pro. Op papier is de 7T 10 tot 15 procent sneller in benchmarks, en 15 procent sneller in het renderen van graphics ten opzichte van de reguliere OnePlus 7.

Net als de andere toestellen uit de OnePlus 7 serie kan de 7T alle apps en games met gemak aan. Gedurende onze tijd met de telefoon hebben we nog geen problemen ontdekt qua performance. 

Er zijn op dit moment weinig games geoptimaliseerd voor het 90 hertz display van OnePlus, dus restte ons niets anders dan het grafisch intense PUBG Mobile te spelen. Deze game is geoptimaliseerd voor 60 frames per seconde, en na een heftige speelsessie durven we gerust te stellen dat gamers geen spijt zullen krijgen als ze deze telefoon aanschaffen. 

De Adreno 640 GPU kan elke grafisch intense game die je kunt vinden in de Play Store aan. Het is dan ook niet meer dan logisch dat de telefoon dagelijkse taken als browsen en WhatsAppen met gemak aankan. 

(Image credit: Future)

Batterijduur en opladen

  • Warp Charge 30T laadt binnen één uur volledig op
  • Bij gemiddeld gebruik houdt de 7T het meer dan een dag vol

We waren onder de indruk van de OnePlus 7 batterijduur, en bij de OnePlus 7T is dat niet anders. De batterijcapaciteit bedraagt 3800 mAh, wat 100 mAh meer is dan bij zijn voorganger. Hoewel het paneel van de 7T meer accusap verslindt, is de impact op de batterijduur minimaal.

Op een volle lading houdt de OnePlus 7T het makkelijk van 9 tot 5 vol bij regulier gebruik. Aan het eind van onze werkdag was er nog 40% aan batterij over. We hebben in onze voorlopige testfase één dag de telefoon intens gebruikt. Denk hierbij aan het veelvuldig gebruiken van de camera, veel gamen, hoge schermhelderheid, en ondanks alles hield de OnePlus 7T het meer dan 6 uur vol. Vrij standaard voor een smartphone, maar houd in je achterhoofd dat de 7T een 90Hz display heeft.

We hebben nog een andere batterijtest uitgevoerd, waarbij we 45 minuten lang video's op Netflix hebben gekeken met maximale schermhelderheid en de speakers volledig open. Het streamen gebeurde via 4G, en de telefoon verloor 9 procent aan sap; twintig minuten browsen, daarentegen, consumeerde 7 procent.

De OnePlus 7T beschikt over verbeterde oplaadtechnologie. De fabrikant zelf noemt het Warp Charge 30T. OnePlus meldt dat de nieuwe versie van Warp Charge 18% sneller oplaadt dan voorgaande versies. Binnen 20 minuten zou de 7T al voor 50% gevuld moeten zijn, en 100% behaalt het toestel net binnen één uur.

Ons exemplaar steeg binnen 56 minuten van 7% naar 100%. OnePlus meldt dat de telefoon op een constante snelheid oplaadt, waardoor oververhitting voorkomen moet worden, zelfs wanneer je gamet tijdens het oplaadproces. In onze volledige review zullen we dit aan de tand gaan voelen.

(Image credit: Future)

Camera

De OnePlus 7T camera-opzet aan de achterzijde bestaat uit een 48-megapixelcamera met een f/1,6 diafragma, een 16-megapixelgroothoeklens, en een 12-megapixeltelelens. De toevoeging van laatstgenoemde lens is nieuw ten opzichte van de 7 Pro.

Andere upgrades zijn: een macromodus voor super close-upfoto's, een nachtmodus voor de groothoeklens, en een verbeterde vorm van beeldstabilisatie.

In onze relatief korte tijd met de OnePlus 7T voelt de camera significant beter aan dan de OnePlus 7 Pro, met hier en daar wat magie van de camerasoftware om kiekjes te optimaliseren. We zijn benieuwd of we voor onze volledige review nog enkele minpuntjes gaan noteren.

Hierboven zie je kiekjes geschoten met de macromodus. Deze feature brengt ons dichter bij het onderwerp dat we op de gevoelige plaat willen vastleggen. We zijn erg onder de indruk van de resultaten. Het zal niet onze standaardmodus worden, maar het is een prima optie om creatieve kiekjes te schieten.

De aanwezige nachtmodus, genaamd Nightscape, presteert merkbaar beter dan voorheen. Er is meer scherpte en details terug te vinden in de foto's. Ook lijkt het probleem met de onnatuurlijk lijkende lucht opgelost. Hoewel de nachtmodus van OnePlus nog altijd zijn meerdere moet erkennen in die van Google, komt hij af en toe wel heel dicht bij Google's topresultaat.

Bij goed licht vertonen de geschoten foto's mooie kleuren en veel details. Alle camera's werken uitstekend bij daglicht, vooral op een zonnige dag met een helderblauwe lucht.

(Image credit: Future)

(Image credit: Future)

De OnePlus 7T presteert eveneens uitstekend wanneer we de 10x zoom gebruiken. De eerste foto toont het gebouw dat we vervolgens vastlegden op 10x zoom vanaf dezelfde afstand.

Portretfoto's zien er ook goed uit. Het scherptediepte-effect ziet er natuurlijk uit en het maken van portretten van bewegende onderwerpen lijkt iets gemakkelijker. We hebben de portretmodus getest op een speelse straathond en hebben, al zeggen we het zelf, mooie plaatjes ervan geschoten. De OnePlus 7T heeft echter nog steeds moeite met het finetunen van de belichting op sommige momenten. Bonus: de portretmodus werkt nu ook op de groothoeklens.

De frontcamera doet goed zijn werk bij voldoende licht, maar bij weinig licht zonder flitser is het eindresultaat niet bepaald hoogstaand.

Qua prestaties is de camera vrij snel in het scherpstellen en fotograferen over alle drie de lenzen. De verwerkingstijd is verkort, de beoordeling van scènes is beter en de kleuren zien er evenwichtiger uit - dit alles toont aan dat OnePlus hard heeft gewerkt aan de softwarekant van de camera.

Zoals zoveel high-end smartphones beschikt de 7T ook over een multi-inzetbare camera-opzet. Dat is bij OnePlus echter al een tijdje zo. Wel valt ons op dat alle lenzen consistenter werken en betrouwbaarder zijn.

Sudhanshu Singh

Sudhanshu Singh have been working in tech journalism as a reporter, writer, editor, and reviewer for over 5 years. He has reviewed hundreds of products ranging across categories and have also written opinions, guides, feature articles, news, and analysis. Ditching the norm of armchair journalism in tech media, Sudhanshu dug deep into how emerging products and services affect actual users, and what marks they leave on our cultural landscape. His areas of expertise along with writing and editing include content strategy, daily operations, product and team management.