Tidiga renderingar av Motorola P40 Play har läckt

Bild: TechRadar

Nu verkar det som att Motorola kan bli det första företaget att släppa en fungerande 5G-mobil, men de riktar fortfarande in sig på en marknad för billiga mobiler, något som läckta renderingar av Motorola P40 Play bekräftar.

Renderingarna kommer från den trovärdiga läckan OnLeaks på Twitter på uppdrag från CompareRaja och visar upp både fram- och baksidan av enheten, som verkar vara en budgetenhet i en större grad än vad vi tidigare trott.

(OBS. Länkar i denna artikel kan vara skrivna på engelska).

Framsidan av enheten visar upp en skärm med en droppformad flärp, med en något bred ram längst ned på skärmen. På baksidan av enheten går det att se en dubbelkamera, en högt placerad fingeravtrycksläsare och högtalare längst ned.

Även om det är svårt att se, finns det en ingång för ett micro USB längst ned på ramen, samt ett 3,5 millimeters hörlursuttag högst upp.

See more

Skärmen kommer enligt läckan att vara 5,6 tum, medan mobilens dimensioner kommer att vara 147,7 x 71,5 x 9,2 millimeter. Den bakre kamerauppsättningen kommer att ta bilder med 13 megapixlar, även om det inte bekräftar de exakta specifikationerna för enheten.

Ett flertal av funktionerna som visas upp, får P40 Play att verka som en riktig lågbudget mobil, som bland annat ingången för ett micro USB, en relativt svag bakre kamera och tjocka ramar. Allt detta hör hemma på lite billigare mobiler, men det är ändå något som känns vettigt med tanke på att P40 Play förmodligen kommer att bli "Lite"-versionen av P40.

De andra modellerna i P40-serien då?

Om P40-serien kommer att vara ungefär som P30-serien, kommer vi att få se tre nya mobiler. Dessa kommer att vara i form av grundmodellen P40, en större P40 Note och denna P40 Play.

Vi har fått höra att flaggskeppet P40 kommer att ha sin främre kamerauppsättning placerad i ett skärmhål och kommer att köra Android One, så det kan hända att den kan marknadsföras som Motorola One Vision utanför Kina, som är en kommande Android One-enhet som företaget enligt rykten arbetar på. Detta med tanke på att P30 marknadsfördes som Motorola One i vissa regioner.

Håll utkik här på TechRadar för alla de senaste nyheterna, testerna och ryktena kring Motorolas mobiler, samt för mobiler från andra tillverkare och mycket mer.

 Via GSMArena 

Amanda Westberg
Content manager

Amanda Westberg älskar allt som har med gaming att göra och skriver gärna om nya spel, streams och e-sport. Som träningsfreak har hon även en förkärlek för smartklockor och håller alltid koll på de senaste modellerna och spännande nya funktioner. Filmer, serier och streamingtjänster ligger också högt upp på hennes topplista på saker att skriva om.