Nye tider hos Google

Google
(Foto: Google)

I søgemaskinen Google, vil brugere nu få præsenteret flere oplysninger om, hvordan søgemaskinen fandt frem til, at du netop får vist de specifikke resultater du gør, når du har indtastet et søgeord.

Dette meldte Google ud torsdag. Tech-giganten udspecificerede, at brugerne vil kunne klikke på detaljer om, hvordan deres resultater matchede bestemte søgeudtryk for bedre at kunne afgøre, om oplysningerne er relevante. Det skriver Computerworld.

Der har i lang tid været en diskussion om konsekvensen af at lade det være op til algoritmer i et black-boks-system at afgøre, hvad der præsenteres for brugere af eksempelvis søgemaskiner som Google.

Nogen af bekymringerne lyder, at algoritmens måde at vurdere relevans skaber en et ekkokammer, hvor indhold, der bliver præsenteret, aldrig formår at udfordre eller nuancere de emner, der ledes efter.

Dertil er Google ifølge Computerworld også tidligere på året begyndt på at advare brugere, når de søger på et emne, der udvikler sig hurtigt, og søgeresultaterne måske ikke er pålidelige.

Michael Kilschow Hansen
Redaktør / Nyhedsjournalist

Michael har arbejdet journalistisk næsten hele sit arbejdsliv - og har i årenes løb beskæftiget sig med online nyhedsmedier, radio, tv, ugeblade, magasiner, musik- og filmjournalistik. Michael har været en del af TechRadar Danmark-teamet siden januar 2021. 

Han eeelsker sin iPhone, sin iPad og sin iMac - men på et ikke-religiøst niveau, og er voldsomt nysgerrig på, hvad andre tech-brands kan tilbyde.

Arbejde og hobby mødes i en smuk fusion, når der skal skrives om streamingtjenester og deres indhold, nye premierer på serier, film og spændende dokumentarprogrammer.