Hacker-tonåring från Australien hackade Apple och stal 90 GB konfidentiella filer

The Age har rapporterat att en australisk skolpojke från Melbourne, har erkänt sig skyldig till anklagelserna om att vid ett flertal tillfällen ha hackat sig in på Apples huvudnätverk. Under ett års tid har den 16-åriga pojken laddat ned 90 GB av konfidentiella filer, innan han greps.

Den unga hackaren, som inte kan namnges av juridiska skäl, lyckades ta sig in på Apples säkerhetsnätverk från sitt hem i Melbournes förort. Enligt pojkens advokat gjorde han detta eftersom han är ett stort fan av teknikjätten och har drömt om att få jobba där i framtiden.

När Apple upptäckte de oauktoriserade inloggningarna, ringde företaget FBI som i sin tur tog ärendet vidare till Australian Federal Police (AFP).

(OBS. Länkar i denna artikel kan vara skrivna på engelska)

Jakten på “Hacky hack hack”

Varken Apple eller AFP har gjort några officiella uttalanden kring detta, men en rapport hävdar att AFP utförde en razzia på tonåringens hem och kom över två bärbara datorer, en mobil och en hårddisk. Serienumrena på de bärbara datorerna matchade enheterna som använts för att hacka Apples system.

AFP hittade dessutom mjukvaran som den unga hackern hade använt för att få tillgång till Cupertino-företagets säkerhetsnätverk och efter vidare undersökningar upptäckte de även att han skrytit om sina hacking-bedrifter till andra via WhatsApp.

De stulna dokumenten hittades i en mapp med det väldigt fantasifulla namnet "Hacky hack hack".

Skyldig till anklagelserna

Tonåringen erkände sig skyldig inför en tonårsdomstol, men domaren har valt att avvakta med domen till nästa månad.

Enligt försvarsadvokaten, är tonåringen välkänd inom hacking-communityn och att det hade inneburit risker för pojken att avslöja allt för många detaljer om fallet.

Åklagaren var också benägen om att hålla ärendet diskret och nämnde att även Apple är "väldigt känsliga när det gäller publicitet".

Amanda Westberg
Content manager

Amanda Westberg älskar allt som har med gaming att göra och skriver gärna om nya spel, streams och e-sport. Som träningsfreak har hon även en förkärlek för smartklockor och håller alltid koll på de senaste modellerna och spännande nya funktioner. Filmer, serier och streamingtjänster ligger också högt upp på hennes topplista på saker att skriva om.